Снимки: Reuters, архив
fallback

Такси се вряза в тълпа пешеходци край Червения площад в Москва снощи.

Осем души са ранени, включително двама мексикански граждани, пристигнали в Русия за Мондиала. Според здравните власти седем от ранените са в добро състояние, а травмите на един са по-тежки. В болница са приети две мексикански гражданки, една украинка и две рускини, предава БТА.

"Имаше неприятен инцидент в такси. Шофьорът е загубил контрол", написа в Twitter кметът на Москва Сергей Собянин.

Според източник на агенция Интерфакс водачът задрямал на волана и случайно натиснал педала на газта. Той се намира в страната законно и има всички необходими документи за работа.

Водачът на таксито има шофьорска книжка, издадена в Казахстан. Той е заявил, че не е блъснал минувачите умишлено, а заспал зад волана, след като работил цяла нощ. Опитал се да избяга от мястото на инцидента, защото се уплашил от станалото. В понеделник ще бъде определена мярка за задържане.

Според очевидци се опитал да избяга от мястото на инцидента, но бил задържан от полицията, допълва Ройтерс.

Московската полиция е започнала наказателно дело за нарушение на пътнотранспортните правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Само питам

преди 5 години

Докато е спял и газил, бълнувал ли е, че Аллах е велик?

20

Анонимен

преди 5 години

До Бай ГрозданБайо, а ти от сутринта ли си на гроздова? Видях репортажа със случилото се и разпита на шофьора. Човекът беше видимо преуморен, слаб, измъчен. Всичко изглеждаше напълно правдоподобно, никакъв атентат беше! Чудя се как се налепиха толкова драскачи като оводи на магарешки!Магическата дума Русия!

19

Анонимен

преди 5 години

Работилата по материала по навик е преработила. Книжката на шофьора е от Киргизстан, а това е малко по-различно от Казахстан. Само посмей да ме изтриеш!

fallback