Снимка: архив, Reuters
fallback

Русия успешно изстреля четири междуконтинентални балистични ракети "Булава" от ядрената подводница "Юрий Долгоруки", съобщи пресслужбата на руския Северен флот, цитирана от ТАСС и Франс прес.

Подводницата е извършила подводно изстрелване в Бяло море. Ракетите са ударили военен полигон на полуостров Камчатка.

Това е първи случай, в който руските ВМС изстрелват толкова много ракети от този тип подводница.

Подводницата клас ""Борей" "Юрий Долгоруки" е създадена специално за този тип ракета. Ракетата "Булава" (натовска класификация СС-ЕнХикс-30) е разработена от ракетата земя-земя "Топол-М" (СС-27 в класификацията на НАТО). Тя е с обхват 8000 км и може да носи до десет ядрени бойни глави.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

до75

преди 5 години

май поредния всезнайко

74

до 75

преди 5 години

нищо не разбираш от балистика, още по-малко от подводна балистика! Недей да ме наричаш ***, защото най-големите смешници са твоите любимци от Русия и ти самият! Заблуждавате самите себе си- това е крайно и много опасно не за останалите около вас, а за самите вас! Няма как да не се забележи от професионалист страхливата и неуверена залпова стрелба на този клип! Повтарям го, защото империя не се гради на лъжи и самохвалство!

73

до73

преди 5 години

канво го пействаш тоз твой коментар на всякъде, поне хвани го напиши а не го свъкай с мишката. Щом си казал нека са 10 сантиметрите, по спокойно ли ти стана, те руснаците за теб са го правили клипа да можеш да измериш...*** ехиден

fallback