fallback

"По военните и граждански обекти в Сирия с въздушни и морски носители САЩ, Великобритания и Франция са изстреляли повече от 100 крилати ракети и ракети клас "въздух-земя", съобщиха в министерството.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш напомни на САЩ, Франция и Великобритания, че отговорността за поддържането на мира лежи върху Съвета за сигурност на ООН, предава РИА Новости.

"Внимателно следя съобщенията за въздушните удари в Сирия, проведени от САЩ, Франция и Великобритания. Има задължение, особено като става въпроса за мира и сигурността, да се действа в съответствие с Устава на ООН и международното право", заяви той.

"Основната отговорност за поддръжката на международния мир и сигурност лежи върху Съвета за сигурност", настоя Гутериш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

РАД

преди 6 години

За феновете, които се подмокрят от това, че нямало убити след удара, което видите ли показвало колко е велика сирийската ПВО и колко са неефективни ракетите на САЩ и компания е поясня: ЦЕЛТА НЕ БЕШЕ ДА СЕ ИЗБИВАТ ХОРА, А ДА СЕ ИЗПРАТИ ЗНАК, ЧЕ САЩ И КОМПАНИЯ НЕ СА СЕ ОТКАЗАЛИ ДА ПРИСЪСТВАТ ТАМ. Това е . Нали никой не си прави илюзии, че ако някой искаше да смаже Дамаск, щеше да го смаже? Никой не иска 3-та световна. Тези удари бяха политическо послание.

109

Отлично постижение

преди 6 години

Трима ранени от 130 ракети. Средно по 50 000 000 $ на ранен.Качество и ефективност, ефективност и качество.

108

Анонимен

преди 6 години

103 ракети изстреляни, 71 унищожени от дирийската ПВО, 20 ракети безследно изчезнали (паднали сами) и 22 ракети успешно поразили химическите лаборатории на Асад. В следствие унищожените хими. лаборатории и складове, не се наблюдава никакво замърсяване на въздуха в района на зривовете. Излиза, че ракетите наистина са умни, не само, че унищожават хим. оръжие, но и поглъщат отровите отделяни при този процес.

fallback