Снимка: Reuters
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че се правят опити да се навреди на сътрудничеството между Анкара и Москва, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

"Благодаря на Бога, че нашите отношения преодоляха успешно тези трудни изпитания. С всяка неуспешна провокация нашите връзки укрепват", каза вчера той в Анкара. Ердоган добави, че плановете на страната му за закупуване на руски зенитно-ракетен комплекс С-400 са свършен факт.

Той даде вчера съвместна пресконференция с руския президент Владимир Путин, който е в турската столица на първото си задгранично посещение след преизбирането си на 18 март. Споразумението за покупка на отбранителната система и самата визита подчертават засилващите се връзки между Турция и Русия, отбеляза БТА.

През декември бе сключено окончателно споразумението Турция да купи от Русия зенитно-ракетен комплекс с голям обсег на действие С-400, което изуми някои от турските съюзници в НАТО."Сключихме споразумение за С-400. Въпросът е приключен. Сделката е свършен факт", заяви вчера Ердоган.

Затоплянето на отношенията между двете страни е в контраст с конфронтацията между Русия и Запада заради отравянето на бивш руски шпионин във Великобритания. Отношенията на Турция със западните й съюзници също се влошиха заради въпроси, свързани с човешките права, и заради турските военни операции срещу кюрдските милиции в Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

Анонимен

преди 6 години

Русско-турецкие друзья не сдаются империалистов- они сделают им сильным отпором на територию Украине и Болгарии. Турецкие товарищи поднимали ведрой голос против переступления Болгарского и македонского фашизма-империализма а русские- против переступления украинского и грузинского.

98

*/*

преди 6 години

Изследванията, базирани на историческите факти, сочат че Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта за конкретния период (1945-2001), като общия брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото в изследването е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни.Та така.

97

анонимен

преди 6 години

на снимките само ердоган се хилеше путин едва изтьрпя срещатагледаше кьм камерите и за снимките се рькуваше с тримата аз на мястото надоганя ще се вцепеня от ужас като се сетя какво сьм направил и как мотиката секлати

fallback