Снимка: Reuters
fallback

Външното министерство на Русия огласи списъци с въпроси към Великобритания и Франция относно отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря, предаде ТАСС.

Въпросите - 14 към Лондон и 10 към Париж, се съсредоточават до френското участие в разследването на покушението с нервнопаралитично вещество в английския град Солсбъри в началото на март. Великобритания обяви, че баща и дъщеря Скрипал са атакувани с вещество, разработено в бившия Съветски съюз, и посочи Русия като извършител на престъплението, което обвинение Русия отхвърля.

С въпросниците Москва иска обяснение на какво основание към разследването са били привлечени французи и пита доколко те са експерти по бойните отровни вещества. Освен това руската страна се интересува как така френските експерти са установили, че използваното вещество в Солсбъри е с руски произход и разполагат ли във Франция с образци от групата на "Новичок".

Подобни въпроси са отправени и към британската страна, вкл. Лондон уведомил ли е Организацията за забрана на химическите оръжия за включването на Париж към разследването и предадени ли са на организацията изводите на френските следователи. Русия пита какво общо има Франция със случилото се с двама руски граждани във Великобритания и по кои свои процесуални законодателни текстове британците канят чужда държава да участва във вътрешно британско разследване, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Различни теми

преди 6 години

На руснаците не вярвам. Те само лъжат за да се докажат , че са най-велики. Всъщност са обикновени измамници. В скалъпения кенефен скандал отнеха шампионската титлана нашия светпвен шампион Веселин Топалов . Първенството беше в Русия и руския претендент използваше компютър, като ходел да уринира много често. В Сочи на ЗО хванаха 35% от руснаците с допинг и те бяха спечелили много медали . Наложи се да върнат повечето, после канадските съдии им били виновни. Сега тровят шпионите си.

51

Измама

преди 6 години

Западът е измамна структура. Хората не вярват. Затова всички тежко болни не се лекуват в Германия,Франция, Израел, Турция - те заминават на лечение в Русия. Там има ефикасни медикаменти - полоний, мелдоний и най-нови - направо нивичок. Всички млади и кадърни хора емигрират в Русия . Там имат поле за изява. Могат да направят кариера. Търсят се химици - специалисти по БОВ.

50

Защо

преди 6 години

Никой не смее да пипне московското писмо с въпросите. Сигурно е намазано с полоний , малко позабравен материал.

fallback