Снимка: Reuters
fallback

По данни на ЦИК на Русия действащият президент на Русия Владимир Путин е лидер на изборите за държавен глава, получавайки 76,65% от гласовете след обработването на 99% от протоколите на избирателните секции, предава ТАСС.

Кандидатът на КПРФ Павел Грудинин заема второ място с 11,82% от гласовете. На трето място е председателят на ЛДПР Владимир Жириновски с 5,68%.

Oще по темата

За Владимир Путин са гласували повече от 55,4 млн. души. За Грудинин повече от 8,5 млн., а за Жириновски повече от 4,1 млн. души.

На четвърто място е издигнатата от "Гражданска инициатива" Ксения Собчак с 1,66% от гласовете на избирателите. За нея гласа са си дали 1,2 млн. души. След нея е Григорий Явлински от "Яблоко" с 1,04% от гласовете.

Останалите кандидати са получили по-малко от 1% от гласовете.

Избирателната активност вчера е била над 67 на сто.

"Нуждаем се от решителен пробив в развитието. Можем да направим това - достигнахме ниво, на което можем да направим този пробив... Сега е възможно. Трябва да използваме тази историческа възможност, както и да се възползваме от нашите постижения във всички области, за да направим това. Но, разбира се, хората трябва да разберат какво ще правим", заяви Путин по време на митинг, когато стана известно за победата му.

"Много е важно да привлечете към ваша страна и тези, които може би са гласували за други кандидати. Нуждаем се от това единство, за да продължим напред. И за това трябва да почувстваме всеки гражданин на страната ", напомни той и обобщи: "Ще помислим за бъдещето на нашата голяма родина, за бъдещето на нашите деца. И при това, ние със сигурност сме обречени на успех. Заедно ще извършим мащабна работа в името на Русия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Руснака

преди 6 години

До Калеко АлекоЕ ти си един истински мужик баце, суезни от S-classe натръгай ръкавите и фатай кюреко

114

777

преди 6 години

калеко алеко е жив пиндус от пиндустан навъдиха се бая от тия *** дюмнета

113

Калеко Алеко

преди 6 години

До ха-ха-ха ... бедните руснаци не могат да си позволят даже и самогон и затова се черпят с бояришник, тези които ходят по скъпите курорти са около 1-2% от целокупния крепостен рушки народ ... на 150 милиона, това 2-3 милиона платежоспособни *** ... !!!

fallback