Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американската рок легенда Брус Спрингстийн вече е част от клуба на музикантите, чието състояние надхвърля един милиард долара, като Риана, Тейлър Суифт, Джей-Зи, съобщи АФП, позовавайки се на оценки на списание "Форбс".

Изданието оценява на 1,1 милиарда долара състоянието на родения в Ню Джърси музикант и изпълнител, известен като работохолик и глас на пролетариата в Америка.

От първия си албум от 1973 г. Greetings from Asbury Park, N.J., досега "Босът", както е наричан още Спрингстийн, е продал близо 140 милиона албума по света. Мемоарите му са бестселър. Има 20 награди "Грами" и "Оскар" за песента си Streets of Philadelphia (1994).

През 2021 г. 74-годишният днес изпълнител на Born in the USA и Dancing in the Dark продаде правата за каталога си на "Сони" за 500 милиона долара.

Заедно с групата си E Street Band той е на световно турне, което продължава до 2025 г. През кариерата си той представя на почитателите си дълги концерти, като продължилият повече от четири часа концерт в Хелзинки през 2012 г.

Предстои да бъде заснет биографичен филм за него, в образа му ще влезе актьорът Джеръми Алън Уайт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase