Снимка: Twitter
fallback

Украинка бе приветствана за храбростта си, след като се изправи срещу тежко въоръжен руски войник и му предложи слънчогледови семки - за да цъфтят, когато той умре.

Русия нахлу в Украйна в четвъртък, с танкове, минаващи през границата, и въздушни удари, насочени към големите градове. Украйна твърди, че е претърпяла 137 жертви през първия ден от войната.

На видеото се вижда как пита войниците "Кои сте вие?", на което стоящият на улицата войник отговаря: "Тук имаме учения. Моля, вървете напред."

След като пита дали са руснаци, тя казва: "И какво, по дяволите, правиш тук?"

Докато войниците се опитват да я успокоят, разярената жена казва: "Вие сте окупатори, вие сте фашисти! Какво, по дяволите, правите на нашата земя с всички тези оръжия?"

"Вземете тези семена и ги сложете в джобовете си, така че поне слънчогледи да пораснат, когато всички умрете тук", заявява тя. Няколко секунди тя продължава да му предлага слънчогледовите семки. Слънчогледът е националното цвете на Украйна.

Видеото е споделено онлайн от Internews Ukraine, независима медийна благотворителна организация, базирана в Киев. Оттогава то става популярно в социалните медии с повече от два милиона гледания и предизвика емоционални коментари.

"Предстоящите дни и нощи в #Украйна вероятно ще бъдат дълги и трудни. Но с дух, какъвто показва тази жена, #Путин може да открие, че е отхапал много повече, отколкото може да сдъвче. #PocketSunflowers да отглеждаме слънчогледи от гробовете им!“, написа потребител в Twitter.

"Единствено аз ли чета това отново и отново и всеки път ме побиват тръпки?", написа Крис Тейлър, друг потребител на Twitter.

 

Ukrainian woman confronts Russian soldiers in Henychesk, Kherson region. Asks them why they came to our land and urges to put sunflower seeds in their pockets [so that flowers would grow when they die on the Ukrainian land] pic.twitter.com/ztTx2qK7kB

— UkraineWorld (@ukraine_world) February 24, 2022

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

352

Анонимен

преди 2 години

А защо текстът е на английски? Украинците на английски говорят с господарите си от запада и си мислят, че са им съюзници. Загубили са ориентация тотално. Синът на байдън е наркоман, но без проблем го назначили в управителния съвет на украинска нефтена компания, където с какво занимавал? Точно така -- завличал средства на запад за частни нужди, за процъфтяването на демокрадцията.

351

Анонимен

преди 2 години

Денацификацията чака и България, само че простото *** се прави че не разбира, не поняла.

350

Иван

преди 2 години

Глупости, истината е друга - бабата казва: Сполай ти войниче, че дойде да ни спасиш от фашистите! Нямам с какво друго да те почерпя, освен със семки - до там ни докараха тия престъпници!"

fallback