Снимка: Reuters
fallback

Общ преглед

 

Американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен Ун подписаха исторически документ.

При подписването Тръмп каза, че светът ще стане свидетел на "много голяма промяна".

Oще по темата

Ким Чен Ун заяви от своя страна, че светът ще стане свидетел на сериозна промяна и че той и Тръмп са решили да загърбят миналото.

По-рано днес двамата лидери разговаряха на четири очи в продължение на около 48 минути. След това се състояха и преговори в разширен формат.

Американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер направиха съвместно изявление пред журналисти след срещата си в Сингапур.

В него Тръмп не обясни какъв точно е документът, който двамата лидери подписаха пред телевизионните камери, а единствено каза, че е "доста всеобхватен", предаде Асошиейтед прес.

Тръмп заяви, че денуклеаризацията на Корейския полуостров ще започне "много скоро" и че е установил "много специална връзка" с Ким, когото покани в Белия дом.

Тръмп добави, че Вашингтон и Пхенян ще бъдат впечатлени от резултатите, които ще успеят да постигнат. „Отношенията между САЩ и КНДР напълно ще се различават от това, което беше до момента“, отбеляза американският лидер. „Смятам, че и двете страни ще бъдат удивени от резултатите. За това бяха нужни много добра воля и много труд“, подчерта Тръмп.

Ким приветства днешната "историческа среща" и каза, че двамата лидери са загърбили миналото и че светът ще стане свидетел на големи промени.

Церемонията по подписването се състоя в хотел "Капела" на остров Сентоса в Сингапур.

На масата бяха оставени писалки – по една за двамата лидери. Преди началото на церемонията сътрудник от обкръжението на Ким изтърка с бели ръкавици писалката, предназначена за севернокорейския лидер.

Зад масата, на която беше подписан документът, имаше знамена на КНДР и САЩ, които са в еднакви цветове – синьо, червено и бяло.



 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

La France

преди 5 години

Изкуфял е тръмпи, Vive la France! Това е най-великата страна, а не някакви кравари, които нямаше да ги има без нея.

73

Стамат

преди 5 години

На спечелилите - честито!

72

Сополанко

преди 5 години

Южна Корея е васал който си продаде душата на дявола. Гугълни значението на думата васал.

fallback