Снимка: Grégory Leclerc, Twitter
fallback

Сред многото свидетели на ужаса в Барселона е имало и някои, които са намерили самообладание и сили да помагат на другите.

Мъж, който се представя просто като Албърт, е бил близо до "Рамбла", когато микробусът се е врязал в тълпата пешеходци.

Oще по темата

Албърт е медицинско лице и има образование за медсестра. Пред NiceMatin той разказва, че видял поне осем или девет човека мъртви на земята.

"Аз съм сестра и с един лекар се опитахме да върнем към живота малко момче, но вече не беше възможно... Беше пълен хаос", разказва Албърт.

"Не видях ванът. Видях само полицията", разказва Албърт.

Много от хората, озовали се на мястото на атаката, са намерили неочаквано убежище в магазините, които са затворили, но и са укрили много от хората.

Джак Дейви, певица от Калифорния, е била със семейството си в Барселона. Когато атаката се случва тя и 5-годишният й син са били издърпани и заключени в магазин по улицата.

Тя разказва пред NBC, че през 30-на минути тя и синът й Трипър се показвали от магазинчето, за да проверят какво се случва. Но тогава поредното меле започвало.

В един момент успели да се спасят и да избягат до колата си. Когато бягали видели мъртъв човек на пътя.

"Синът ми заяви: "Казах ти, че не трябваше да напускаме Калифорния", споделя Дейви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Хах

преди 6 години

Голям смях:" Казах ти, че не трябваше да напускаме Калифония!" Точно Калифорния е мястото където имаш най-голям шанс да те убият /както и много други щати /. Европа е все още спокойно място в сравнение с Щатите, където можеш да си купиш оръжие от супермаркета.

23

До анонимката 12

преди 6 години

Една лъжа повторена много пъти, пак няма да се превърне в истина.Лъжата на Тръмп беше доказана от историци. Не повтаряй глупотевините на един *** и расист. Не защитавам терористите, трябва да има начин да се справят с тях, но това което си написал е *** ЛЪЖА .

22

Анонимен

преди 6 години

Колкото и да не ми се иска да го повярвам ,но нещата с този тероризъм имат друга насока .Демек Каталуня иска референдум за отделяне тръгне ли Каталуня повлича и Баския и Андалусия .Ако Каталуня се отдели ще има предоговаряне условията с ЕС и като имаме предвид ,че са на супер стратегичиско място не се знае какъв курс ще приемат ?

fallback