Снимка: архив, Reuters
fallback

Документи, намерени в последната крепост на групировката "Ислямска държава" (ИД) в Либия, показват каква зестра предлагат бойци младоженци на бъдещите си съпруги, предаде Асошиейтед прес.

Сватбените дарове, за които свидетелстват откритите в град Сирт материали, включват колан с експлозиви, автомат "Калашников" и предложение за запаметяване на части от Корана.

Документите, публикувани на страницата във Facebook на либийска операция срещу ИД, известна като "Ал Бунян ал Марсус", са подпечатани от съдия в религиозен съд в Сирт.

Те са намерени в градския съд. Засега не е възможно да се потвърди тяхната автентичност.

Фамилните имена на булките и младоженците предполагат, че много от тях са от африкански страни като Нигерия, Сенегал, Мали и Тунис.

Либийските сили, верни на съставеното с посредничеството на ООН правителство, водят от юни кампания за изгонване на ИД от Сирт.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 7 години

Абе ко се случи с конвоя на ООН отпреди няколко дни?Новината секна май?Оказва се че и американски безпилотник бдял над пацения от ИД миномет конвой дето няма следи от авиобонби около него ...А американците побързаха да да опищят медиите - също като сваления от урките боинг...ха сега кажете няма ли нещо нередно!

1

Анонимен

преди 7 години

Нашата армия до един е с калашници. Значи са бъдещи булки на терористите.

fallback