Снимка: Булфото

Само ден остава до откриването на XXXI-те олимпийски игри, които ще се проведат в Рио де Жанейро. Това ще са и първите летни олимпийски игри, които ще се състоят в държава от Южна Америка, но организирането им бе съпътствано от доста трудности и скандали.

Още по темата

В крайна сметка на откриването на игрите утре се очакват едва 28 държавни и правителствени ръководители – доста по-малко от очакваните от организаторите над 50.

Разбира се, за нас българите, най-важен си остава един въпрос: Как ще се представи родната делегация и Колко медала ще спечелим от Олимпиадата в Рио? Точно с този въпрос се обърна екипът на Dnes.bg към своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха 1375 души.

Оказа се, че голяма част от читателите ни не са големи оптимисти за родното представяне на олимпийските игри. Едва 2% от анкетираните споделят оптимизма на спортния министър Красен Кралев, че имаме сили да вземем медали в общо 8 спорта, в които участваме.

Малко повече наши читатели – 8%, очакват да спечелим около 5 медала в различните спортове.

Почти всеки пети (22%) очаква, че представянето ни на игрите в Рио ще бъде идентично на това от последната Олимпиада в Лондон, където спечелихме 2 медала.

Други 32% пък допълват, че ако спечелим и един медал в Бразилия ще бъде голям успех.

Не липсват и крайните песимисти, които не виждат кой от нашите спортисти може да вземе медал. На това крайно мнение са 21% от нашите читатели.

Цели 15% пък отчитат, че макар Олимпийските игри да са най-голямото и важното спортно събитие в света, те не смятат да ги гледат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase