Снимка: Dnes.bg

Общ преглед

Дебелите преспи, които се натрупаха в София още в събота, май пак ни изненадаха, нищо че е първият работен ден от седмицата, а снегопочистващите фирми имаха цяла неделя да се справят със ситуацията.

Още по темата

Според столичния кмет Йорданка Фандъкова градският транспорт в столицата се движи нормално в час пик сутринта. Оказа се, че това май важи само за метрото, защото железницата се движи под земята.

Иначе масово автобусите закъсняваха поне с около 15 минути, движеха се по два, по три, а чакащите на спирките гневно псуваха и снега, и градската управа, докато се обаждаха на шефовете си, за да обяснят, че ще закъснеят за работа, не защото са се успали, ама защото движението в София става доста бавно.

"Продължиха обработките, така че да се осигури движението на градския транспорт и тази сутрин няма проблеми по отношение на времето и пътните настилки", увери Фандъкова тази сутрин, но не се оказа права.

Да не говорим пък за вътрешно-кварталните, където шофьорите дори не смеят да влязат, защото колите има ще останат в снежния капан на преспите. Това време не е за кола, ама не и за пеша.

По тротоарите хората пъплеха в индианска пътека по тесните партини, проправени тук - там от работниците от "Чистота", нервни, че не могат да бързат, както всяка сутрин, за работа.

На всичкото отгоре като се случи и трамвая да се повреди, ситуацията вече става драматична.

В такъв капан се оказаха хиляди столичани, чиито единствен транспорт са трамваите по линии с номера 22, който тръгва от депото в "Красна поляна" и 11 - от кв. "Княжево".

Една мотриса аварира на спирката на ул. "Освобождение" и след нея се наредиха поне още седем в очакване да дойде помощта.

Ситуацията при такива случай е ни напред, ни назад, а половин час чакане - по избор или на минус 6 градуса на спирката, или в трамвай при нула градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар