Трифон Попов, президент на Литекс. Снимка: Булфото
fallback

Изваждането на отбора на Литекс срещу Левски със сигурност е най-големият скандал в родния футбол през тази година.

Дисциплинарната комисия на БФС взе решение да изхвърли ловчанлии от "А" група на база правилника за провеждането на родното първенство. Правилник, който в Литекс трябва много добре да познават. А след като го познават, решението да напуснат терена изглежда подозрително.

Всеки, който следи българския футбол, може да си реди собствен сценарий за случката. А такъв сигурно има, защото крайната мярка на ст. "Георги Аспарухов" изглежда нелогична. Нелогична, защото е имало други мачове, в които съдиите са били далеч по-скандални. Защо го направиха срещу Левски ще стане ясно все някога.

Наказанието ще се обжалва, но този път въпросите са насочени към президента на Литекс Трифон Попов. Той се хвърли на амбразурата и пое вината за изваждането на отбора, въпреки, че на пистата на "Герена" ръкомахаше Стойчо Стоилов. Той пък се оказа г-н Никой в клуба по ведомости и Попов трябваше да спаси поне футболистите от наказание.

"Ние ще си търсим правата до край. Това е едно несправедливо решение. Не може с толкова национали и предвид нашата история да ни се подиграват по този начин. Няма никакъв проблем, поемам си вината за изваждането на отбора. Емоционално беше решението", каза Трифон Попов.

После чухме изтърканата версия, че в този мач грешките били все в техен ущърб. И цяло първенство било така.

"Смятам, че има тенденция срещу Литекс. Кой я създава - не знам. Не може така с лека ръка да се затрие един клуб. Това са специалисти, човешки съдби, национали. Така се пречи на развитието на българския футбол. Освен мъжките национали имаме и младежки, и юношески", продължи президентът на Литекс.

И тук вече трябва да започнат въпросите към г-н Попов.

Какво направи той в качеството си на президент от началото на шампионата срещу тази тенденция? Говорилнята след мачовете не важи, защото във всеки отбор има по някой мрънкалник, който оправдава слабите резултати с кривия Космос.

След като г-н Попов се вълнува за човешките съдби - защо наредиха на Стойчо Стоилов да извади отбора?

Не можело с лека ръка да се затрива един клуб. Ама тази лека ръка не беше ли ловешка? Един от чужденците дори я разкри. Ръката е била на Гриша Ганчев, който по документи също е като Стойчо Стоилов. Така ли е?

Съгласен съм, че с изваждането на Литекс ще се попречи за развитието на българския футбол, защото школата в Ловеч е качество и го доказа последните години. Означава ли обаче евентуалното участие в долна дивизия край на тази школа?

Г-н Попов се хвали с национали във всички гарнитури, но идва логичният въпрос защо само преди няколко седмици спряха своите национали? Нали да повикат играч на даден отбор в националния отбор би трябвало да е чест и гордост? Защо ловешките липсваха, г-н Попов?

Говорите за тенденция. Назовете имена. Ако има такава - някой дърпа конците срещу вас. Кажете кой е, няма как да не знаете. Та вие сте десет президента и си знаете всички кътни зъби. Някаква омерта ли има? Ако сте мъж - започнете да разплитате далаверите, току-виж българският футбол потръгне.

Не сте ли вие, футболните президенти, заедно с всички шефове в БФС, отговорни за трагичното състояние на българския футбол?

И накрая май най-същественият въпрос - кое от взетото решение да ви извадят от "А "група е несправедливо? Кажете, ама ясно. Не като Стойчо Стоилов, който бе крайно неубедителен след мача и постави началото на всякакви съмнения, че цялата сценка е фарс.

Стоилов обвини за всички грехове ръководството на Левски. Дайте доказателства, защото тази версия поиздиша малко. Били отбора на властта. Ама ако е така и Литекс, и Лудогорец трябваше да им дишат праха, а то - "сините" вече 5 години не могат "да хванат ръка" за някакъв трофей, купуват измислени футболисти без трансфери, бюджетът им свит. Кажете как точно в Левски дърпат конците, в противен случай ще изглежда, че нападките са начин да се харесате на фенове на други отбори. Вашите привърженици дори не ги броя, защото през последната година подигравките към тях са многократни.

А всъщност имате ли топки г-н Попов и дали въобще имате право да отговаряте на подобни въпроси?

А иначе най-потърпевши си остават футболистите на Литекс, а сълзите на Люпко Петрович трябва да ви тежат. Защото за разлика от вас той е оставил диря във футбола. Не в българския, в световния. И дали заради емоция, дали заради други помисли - вие му се подиграхте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

анонимен

преди 8 години

защо никой не пише за съдията,мръсника който предизвика скандала със скандалното си поведение.

65

1

преди 8 години

Една поръчкова статия в защита на господарите.Позор за Българския футбол.След това решение най-накрая ръководството на Лефски, ще си отдъхне защото имат шанса да станатнат насила шампиони на БГ може да се осъществи.Наркоманите, които чупят главите на хората по стадионите и стадионите няма да пътуват до Ловеч, но издевателствата им ще продължават по другите стадиони, но за тези деяния са слепи от управлението.Крайно време е да бъде сменено името на този измислен отбор Левски, който петни името на

64

митко

преди 8 години

За 70-Гр.Ганчев е платил за последните времена над 212 млн.данъци-провери в НАП и след това пиши кретенизми.Да не говорим,че някои от ологачрсите-лефскари вече са на съд....

fallback