Снимка: Reuters
fallback

В книгата си "Невинен", излязла на 18 ноември, Жерар Депардьо прави някои признания за своя живот. Той разказва как е приел исляма, за упадъка в киното, както и за приятелските си чувства към руския президент Владимир Путин.

За Жерар Депардьо невинен е този, който не се занимава с политика. За него невинността е в сърцето на руската душа. Затова такова заглавие е избрал и за своята нова книга, отбелязва Le Figaro.

Френският актьор не пести похвали по адрес на Путин, който му е предоставил руски паспорт и гражданство. По думите му руските олигарси са тези, които се страхуват от президента, а не обратното, както е в много други страни.

Депардьо разкрива, че поддържат връзка с руския президент и се виждат често.

"Редовно се виждаме с Путин и през по-голямата част от времето си говорим за геополитика", разкрива актьорът.

Хвалебствията за Русия са придружени и с критики към САЩ.

"Американците и след 200 години продължават да убиват и не са готови да оставят оръжията. Те не са невинни", оценява Депардьо.

Актьорът критикува и политиката на френското правителство през 60-те години в Алижр. Той сравнява Ги Моле и Рене Коти с Хитлер и Сталин.

"Лоша е политиката, ако няма грижа за образованието и лечението на хората. За разлика от Фидел Кастро, например", уточнява Депардьо.

Актьорът разкрива, че е приел исляма, след като е бил пленен от песните на египетската певица Ум Калтум.

"Стиховете на Корана, изпълнени от тази певица, ме пренасят в тази духовност", признава Депардьо.

Той разказва, че практикувал усърдно исляма и посещавал джамия в продължение на две години. Молил се е и по пет пъти на ден.

В своята творба Депардьо не крие и омерзението си към Просвещението, превъзнасящо разума и знанията.

"Това, че наследихме кулутрата на Просвещението, ме кара да се чувствам все по-малко французин. Текстовете на Просвещението са политически, за борба. И тази неизчерпаема жажда за знания, това може би е най-лошата от всички злини!", обобщава актьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 8 години

Както се казва - много знаеш значи мнго ще страдаш. Може и да е прав Депардьо. Но пък защо тогава обвинява другите за липсата на образование. И не е ли неграмотността тази, която ражда насилието. Малко объркан ми се вижда. Но никой не е абсолютно прав. Така, че и на Депардьо му е простено да греши.

41

непърдийо

преди 8 години

"...И тази неизчерпаема жажда за знания, това може би е най-лошата от всички злини!", обобщава актьорът. И това това точно илюстрира кой е Депърдийо.

40

Анонимен

преди 8 години

много се е сдухал завалията,да посещава по-често психиатър

fallback