fallback

Григор и предател? Не сме добре. Снимка: Reuters
Григор не трябваше да оставя отбора в този важен момент. Снимка: Булфото

Общо гласували: 412
Григор и предател? Не сме добре
71%
Григор не трябваше да оставя отбора в този важен момент
29%

Григор Димитров отказа да се включи в националния отбор за мача с Унгария за Купа Дейвис. Резултатът е ясен - загубихме, с което и шансовете да се изкачим в мечтаната от 20 години по-горна група. Това пък отприщи сериозни критики към тенисиста, определенията стигат и до "предател". Ценим ли си звездите и заслужава ли Гришо подобно отношение? В "Неделни шпаги" мнения кръстосват Красимир Ангелов и Александър Попов.

Григор и предател? Не сме добре. Александър Попов, Dnes.bg

Отказът на Григор Димитров да вземе участие в двубоя с Унгария за Купа Дейвис предизвика доста полярни коментари. Някои фенове стигнаха до крайнот, че е предател. Което само потвърждава линията, че у нас не харесваме успешните спортисти.

Гришо влезе в компанията на Бербатов и Казийски като изменик на родината.

Нека обаче тръгнем по-отдалеч. Какво точно е дала България за развитието на Григор? Създала е някакви перфектни условия за трениране? Или пък му плаща турнирите? Или може би е отделяла пари за негова подготовка?

Нали всички виждаме какво се изписва на екрана при негов мач - Григор Димитров, България. За какъв предател става дума, след като защитава освен името си и страната ни? Когато биеше наред миналата година всички се гордеехме и му стискахме палци, а сега заради един мач вече е предател? Да, можеше да помогне на отбора, но дали пък не е имал важен ангажимент, който да възроди кариерата му? Журналистът Асен Григоров разкри, че Гришо е имал среща с аржентинския треньор Франко Давин, която е била уговорена отдавна. А за българският тенисист най-важното е да намери в момента добър треньор, защото на олимпиадата в Рио ще представя България, а не някоя друга страна.

Ако вземе медал нали се сещате какво ще стане - пак ще го венцехвалим и ще бъде източник за национална гордост. Дали обаче го заслужаваме? Май прекаляваме с хейтърството и изкуствения национализъм...

Григор не трябваше да оставя националния отбор в този важен момент, Красимир Ангелов, Dnes.bg

България пропусна уникален шанс да се изкачи в по-горна група за купа „Дейвис“. Шанс, който от доста отдавна не сме имали. И за съжаление още по-голямата горчилка дойде от това, че най-добрият ни тенисист и най-голяма надежда - Григор Димитров, отказа да играе за страната си в този важен мач.

Какви точно са били аргументите на Гришо, си знае само той. Вероятно са били наистина сериозни, но сред мнозина от феновете на тениса остава впечатлението, че първата ни ракета изневери на родината в може би най-неподходящия момент.

Ясно е, че Гришо практически няма какво да спечели от участието си за купа „Дейвис“. Освен билет за Олимпиадата в Рио, който вече на практика си осигури. Но пък някак си е въпрос на чест да играеш за родината, естествено, ако ти пука особено за нея.

Че България не е дала кой знае какво на Григор Димитров, като условия за развитие на неговия талант, е ясно. Затова мнозина ще кажат, че топ тенисистът ни не е длъжен за нищо. И вероятно ще са прави. Но никак не отива на „Спортист на годината“ на България за 2014 година да откаже да защитава герба на... България. Още повече, че в този момент той видимо нямаше друг важен ангажимент.

А има и нещо друго – Гришо можеше да се превърне в герой на страната си само с една победа. И то в година, която далеч не бе особено успешна за него. Но сгреши. А на феновете на родния тенис остава да се надяват, че в бъдеще той ще поправи грешката си към националния отбор в нов решителен мач за изкачване в по-горна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

ГРИШО Е ПИЧ!

преди 8 години

Само как прецака чиновниците в България , които се канеха да си гушат пари --НА НЕГОВ ГРЪБ!!!БРАВО ГРИШО!!!!!!!!!!!!!!!!!

76

Анонимен

преди 8 години

Предател ли е или не е предател? Колкото човека попиташ толкова и мнения ще чуеш, но ми се струва че се измества и фокуса на проблема. Защо само Димитров да е причината , че сме изпуснали шанс за по-горна група за Дейвис-не може да си мислим че една птичка прави пролет. Защо не се видят останалите от отбора как нищо не направиха?Ели

75

Бербатов

преди 8 години

Тъпият селянин си е селянин .... Добре , че Маша се отърва от него !!!

fallback