Снимка: Булфото
fallback

Новият политически сезон започна с нови обещания, но по всички личи ще бъде белязан от предстоящите в края на октомври избори за местна власт. Дали те ще стабилизират или разклатят управляващата коалиция предстои да разберем, но преди това  Народното събрание трябва да приеме редица важни закони. Сред най-важните задачи са готвените промени в Конституцията в частта за съдебната власт.

Oще по темата
В самото начало на новия политически сезон Dnes.bg попита своите читатели какво очакват да се случи през новия политически сезон.

Оказа се, че почти половината участвали в анкетата над 2 600 души (44%), определят казаното от парламентарната трибуна в първия работен ден на Народното събрание като празни обещания и "старата песен на нов глас". Други 30% пък допълват, че вече не вярват на чутото от парламента, защото България вече 25 години е в преход, а сме на евродъното.

17% от анкетираните определят случилото се просто като зрелище за народа, от което парите в крайна сметка отиват в джобовете на политиците.

За съжаление, оптимистите, че нещата постепенно се оправят и България ще върви напред, са едва 4% от анкетираните. Други 5% пък признават, че отдавна не се интересуват от политика.

Изводът: Българинът не е оптимист за новия политически сезон. А какво ще стане през него предстои да видим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 8 години

До ddd10 SIGURNO I BASHTA TI KRADE ZATOVA ZA TEB BALGARIA VARVI NAPRED.GLEDAI SI KRAGBITE,A NIE SHTE KRITIKUVAME.

14

chor gledka

преди 8 години

suhi viara, nadejda i lubov

13

Анонимен

преди 8 години

Кога ще бъде проверено имотното състояние на депутати, министри и местна власт? От всички партии, без изключение.Пример - Делян Пеевски "изведнъж" декларира огромни придобивки (не че преди не бяха негови).

fallback