Лозенец при ''Код Кафяво'' Снимка: архив, Булфото
fallback

Българското черноморие – алкохолен туризъм и дъх на канализация или нежен пясък и добро обслужване?

Хотелиерите всъщност ни обещават чисти плажове с фин пясък, а в крайна сметка получаваме смес от пясък и фасове. Обещаната чиста вода пък май е манджа с фекалии.

На Лозенец обявиха ''Код Кафяво'' и забраниха на летовниците да се къпят в кафявите води на Черно море. А днес пък стана ясно, че из аптеките в курорта много се харчели препаратите против диария. Защо ли? Сигурно не искат да гледат морето през прозореца.

Чисти ли са българските плажове? С този въпрос се обърнахме в анкетата към читателите на Dnes.bg. И тежката дума на гласувалите вече е ясна.

От отзовалите се близо 2500 човека, 12% ни отговориха, че им е скъпо, пък и не знаели как изглеждат родните плажове. Уви, не става ясно знаят ли как изглеждат другите плажове.

Над една трета (34%) обаче отсичат – с остарели пречиствателни станции ни очакват само фекалии. Явно и те се чудят къде са отишли над 1 млрд. евро за пречиствателни станции.

Най-много пък от гласувалите (42%) са категорични в мнението си за българските плажове и смятат, че са отвратителни. Не им пукало, но и не ходели на море у нас.

Но има и оптимисти – 6% смятат, че случаят с ''Код Кафяво'' на Лозенец бил единичен и изолиран случай.

А 6% от читателите ни пък смятат, че плажовете ни са прекрасни. Остава да ги питаме къде точно ходят?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 8 години

Съгласявам се с по-долу изказаното мнение, че журналистите у нас са едни от основните виновници за омразата и негативизма към българското Черноморие. Никога досега, ама наистина никога, не съм хващала вирус на морето. Тази година също почивах в БГ и съм изключително доволна. А Вие, ходете в Гърция, при пресметливите гърци. Не знам какво му е хубавото да спиш в гръцка къща, да пазаруваш от Lidl, да готвиш всяка вечер и да казваш, че си изкарал супер почивка.

39

1488

преди 8 години

Всяка година ходя на Лозенец. Никога до сега не съм се разболявала, нито аз нито синът ми. Всички дружно се опитвате та убиете и единственото което остана на тая скапана държава, туризма. Почивайте си там при гърците, подхомагайте тяхната икономика и спрете да плюете.

38

Анонимен

преди 8 години

До СтефиНе е изключено, разбира се, всичко се случва! Но и впросните познати мислят за хигиената си, че е висока. Например една позната, която това лято се върна със семейно вирусче, следва препоръката на педиатър да оставя децата си да се сблъскват с микроби, иначе е с наистина много висока хигиена... Другият проблем, който наблюдавам, е че много хора отиват на общи семейни почивки с много деца, за да има с кого да си играят техните - а там едно ако се разповръща, всички го отнасят солидарно.

fallback