Лозенец при ''Код Кафяво'' Снимка: архив, Булфото

Българското черноморие – алкохолен туризъм и дъх на канализация или нежен пясък и добро обслужване?

Хотелиерите всъщност ни обещават чисти плажове с фин пясък, а в крайна сметка получаваме смес от пясък и фасове. Обещаната чиста вода пък май е манджа с фекалии.

На Лозенец обявиха ''Код Кафяво'' и забраниха на летовниците да се къпят в кафявите води на Черно море. А днес пък стана ясно, че из аптеките в курорта много се харчели препаратите против диария. Защо ли? Сигурно не искат да гледат морето през прозореца.

Чисти ли са българските плажове? С този въпрос се обърнахме в анкетата към читателите на Dnes.bg. И тежката дума на гласувалите вече е ясна.

От отзовалите се близо 2500 човека, 12% ни отговориха, че им е скъпо, пък и не знаели как изглеждат родните плажове. Уви, не става ясно знаят ли как изглеждат другите плажове.

Над една трета (34%) обаче отсичат – с остарели пречиствателни станции ни очакват само фекалии. Явно и те се чудят къде са отишли над 1 млрд. евро за пречиствателни станции.

Най-много пък от гласувалите (42%) са категорични в мнението си за българските плажове и смятат, че са отвратителни. Не им пукало, но и не ходели на море у нас.

Но има и оптимисти – 6% смятат, че случаят с ''Код Кафяво'' на Лозенец бил единичен и изолиран случай.

А 6% от читателите ни пък смятат, че плажовете ни са прекрасни. Остава да ги питаме къде точно ходят?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase