Снимка: Facebook
fallback

Кандидатът за кмет на БСП в София Михаил Мирчев разтваря широко ветрилото на избирателите, чиято подкрепа ще търси. Освен симпатизантите на БСП, той ще разчита и на левите, които не обичат столетницата, а и на десните, които мразят ГЕРБ и не харесват Радан Кънев.

Това обясни той пред Dnes.bg ден, след като кандидатурата му бе официално утвърдена от БСП.

Oще по темата

"Номинацията е от два месеца, говореше се, че аз съм най-сериозната кандидатура и това се потвърди в събота. Подготвям се за сериозната работа", каза Мирчев.

Той потвърди, че не е член на БСП, но изтъкна, че за червената партия винаги са били важни личностите, които застават напред. Мирчев смята, че лицето му е нестандартно за БСП-номенклатурата и това е причината той да спечели с такова мнозинство вътрешните избори.

"Не съм бил никога член на БСП, по номенклатурна линия не съм заемал пост или позиция, но пък всеизвестно е, че при изявите ми като експерт, социолог и телевизионен анализатор всички са знаели, че съм ляв експерт", каза кандидат-кметът и допълни, че винаги е бил за БСП.

Социологът предположи и че в момента не всички симпатизанти на БСП го харесват, но се надява да ги спечели до вота.

"Но избирателите на БСП са само половината на избирателите. Успехът на тези избори не може да се се затвори само в БСП-симпатизантите", каза кандидатът. Той обясни, че ще се цели и в многото леви избиратели, които са се отказали от БСП и които се надява да активира.

Мирчев се видя и като кандидат на многото прагматични софиянци, които не робуват на идеологии, а искат градът им да се развива.

"Има много десни, които мразят ГЕРБ и не харесват Радан Къневци. Те могат да гласуват наказателно", каза още кандидат-кметът и не скри, че ще търси подкрепа и от тях.

"Фандъкова говори симпатично и хората я харесват, но тя заобикаля всички злокобни проблеми на София", коментира Мирчев шансовете си срещу сегашния кмет на София. Според него тя трябва да бъде накарана да говори откровено и това може да го направи само някой неин опонент.

Социологът развенча очакването, че Йорданка Фандъкова ще спечели още на първи тур. "Според мен тя няма да спечели и ще е на втори тур. Въпросът е дали ще е срещу кандидатурата на БСП или срещу тези на все по-крайно десните от ДСБ и партията на Кунева", каза Мирчев.

Основният проблем на София, според него, е че 30% от кварталите са хубави и богати, а останалите 70% западнали. Другите са бездомните кучета и липсата на детски градини, с която Фандъкова като учителка не могла да се справи. 

Михаил Мирчев призна, че Фандъкова в момента е с много висок стартов рейтинг. "Но кой е управляващият човек в София? Фандъкова, която разхождат много симпатично в бяла ризка или Елен Герджиков, който е реалният управляващ в Столичния общински съвет?", попита социологът и обясни, че рейтингът на шефа на СОС в момента е под 1%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 8 години

Чета коментарите и от тях се убеждавам, че никога не сте срещали Михаил Мирчев на живо. А някой от вас явно дори и по телевизията не са го гледали - просто по навик си хейтят под статията. Този човек има доста ум в главата си, много повече от доста хора, които сега са на ръководни постове. Има ли значение на коя партия симпатизира? Има ли дори и една партия, която да не се е о**рала? Мислете малко, преди да плюете отрова наред.

57

констатация

преди 8 години

Всяка дума-грешка!

56

Citizen

преди 8 години

Червенокожите пак решиха, че наш човек, който е некадърен да работи това за което е учил, става за партийна и държавна работа. Вижте му прогнозата, че ще спечели 110 000 гласа в София и ще разберете що за социолог е.От смешен социолог, взел се на сериозно, сериозен кандидат за кмет не става.

fallback