Снимка: Dnes.bg

В рубриката ни "Експериментът в Dnes.bg" ви представихме една от натоварените столични улици в кв. "Хиподрума" - ул. "Кюстендил". От видеото стана ясно, че за пешеходците няма тротоар, шофьорите пък се движат като скиори заради дупките и всичко това създава предпоставки за инциденти.

Екип на телевизия България Он Ер потърси институциите за отговор какви мерки ще бъдат взети.

Още по темата

"Тротоар на улица "Кюстендил" ще има след като се изгради третия лъч на метрото", каза пред камерите на телевизията главният инженер на район "Красно село" Веска Савова.

Ремонтни дейности по улицата досега не е имало и тепърва предстои проверка на състоянието на инфраструктурата.

На улицата вече отворени шахти няма. След проверката на Dnes.bg, има поставени капаци. Има надежда пешеходците в района да се движат по-спокойно и безопасно съвсем скоро.

"Относно изграждането на тротоара на ул. "Кюстендил" в участъка между ул. "Лерин" и бул. "Гоце Делчев", следва да бъдат отчуждени части от частни имоти, за да може да бъде изграден тротоара. Надяваме се със строителството на метрото да изградим и този тротоар", заяви г-жа Савова.

От общината уверяват, че скоро ще започнат ремонти на пътната настилка и признават, че досега такива не са правени. Друг проблем на улицата са паркираните автомобили. Забраната за това не се спазва от шофьорите, а предприетите мерки от органите на реда не са достатъчни.

"За тези автомобили на ъгъла на улица "Лерин" има знак "Забранено паркирането" по улицата и че нарушителите принудително следва да бъдат премахнати. Така че това е контрол, който следва да го извършва Пътна полиция", допълни Веска Савова.

Въпросът за критичното състояние на участъка от улица "Кюстендил" е повдиган преди 3 години. Досега обаче решение не е намерено. Времето ще покаже дали обещанията от Столична община ще бъдат спазени, а ние ще следим ситуацията.

Очакваме вашите сигнали за добрите и лошите практики в нашето ежедневие. Може да ни изпратите и ваш експеримент от вашия град на info@dnes.bg, а ние ще го публикуваме и съвместно с телевизия България Он Ер ще потърсим решение.

А във видеото на България Он Ер можете да видите цялото интервю с главния инженер на район "Красно село" Веска Савова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase