Снимка: Архив Reuters
fallback

Осем украински военнослужещи и трима цивилни са убити през последното денонощие в проруските сепаратистки райони на Източна Украйна въпреки новото мирно споразумение, подписано вчера в Минск. Това показват предварителни данни на Киев и на отцепническите власти, предаде Франс прес.

Oще по темата
Военният говорител на Киев Владислав Селезньов съобщи за 8 военни, загинали при обстрели и в бой, както и за 34 ранени.

Трима цивилни са убити, а петима са ранени при обстрели в Луганск, една от сепаратистките крепости, по данни на местното кметство, предаде Ройтерс.

Тази нощ украинските въоръжени сили дадоха 42 жертви, а 30 бойци на Киев бяха ранени, заяви днес на брифинг военният говорител на сепаратистите в Донецк Едуард Басурин, цитиран от ТАСС.

Според него силите на сепаратистите са унищожили през нощта два бронетранспортьора, четири танка и четири автомобила на Киев.

Седем души, включително три деца, са загинали през нощта при обстрели срещу селища в Донецката народна република. Петнайсет мирни жители са ранени, заяви неин представител.

По думите му през последното денонощие украинските силови структури са подложили на обстрел над 40 пъти различни селища в региона, с което са извършили "42 нарушения, от тях 19 в Донецк".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

:-)

преди 9 години

Конфликтът няма да приключи до окончателната победа на изтока или запада. Историята и логиката сочат, че това ще е изтокът, но цената ще бъде огромна. Дано народът ни да оцелее.

44

украинец

преди 9 години

До морски-----------Колкото повече НАТО бази в България-толкова по добре за добруването на БГ народа.Мислите ли ,че ушанките щяха да нападнат Украина ако си беше запазила 1200-те ядрени ракети ?-Или ако имаше НАТО бази с ракетки ?

43

Анонимен

преди 9 години

Не мога да ги разбера защо се бият, искат да са като хамериканците ли ами за тая цел да си живеят като хамериканци (не че им е затрябвало) 10 кредигни карти и всичко на лизинг и кредит. Mи да се бият бе, като им е слаб акъла да им е здрав гърба.

fallback