Путин на площада след края на изборния ден в Русия. Снимка: Reuters
fallback

Руският премиер Владимир Путин печели убедително произведените вчера в страната президентски избори с 64,72  процента от гласовете, сочат данни след обработване на 80,40 процента от изборните протоколи, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Втори далеч назад със 17,10 процента остава лидерът на Комунистическата партия Генадий Зюганов.

Милиардерът Михаил Прохоров е трети с 6,99 на сто подкрепа, а националистът Владимир Жириновски остава четвърти с 6,37 процента.

Пети е лидерът на центристката партия "Справедлива Русия" Сергей Миронов с 3,74%.

Oще по темата

Веднага след обявяването на данните, настоящият руски премие завърши дългия изборен ден със стих на Сергей Есенин.

Путин припомни, че когато на митинга в негова подкрепа на стадион "Лужники" в Москва на 23 февруари е цитирал Лермонтов, някой от множеството извикал: "Давай и Есенин!".

"Сега, в тази обстановка, бих искал да си спомня и за Есенин", каза той и цитира стих на поета:

"Извика ли война свещена:
Оставиш ли Русия, ще живееш в рая!
Тогава ще река: Не искам рай,
Дайте моята родина!"

Преди това Путин благодари на своя предизборен щаб за съвместната работа в хода на предизборната кампания.

"Предстои ни да направим още много за нашата страна и народ", подчерта той, като увери, че всичко, което е обещал преди изборите, ще бъде изпълнено.

Прессекретарят на Владимир Путин Дмитрий Песков даде да се разбере, че новоизбраният руски президент ще продължи диалога с опозицията и е готов да изслушва конструктивни предложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

182

Изнесен

преди 12 години

194! "Състоянието на новия стар руски президент надвишава с 56 милиарда това на най-богатия в света- мексиканският магнат Карлос Слим" Е я посмали малко мой човек! Е как пък ги сметна точно че с 56 милиарда го било надвишавало богатството, пиши ги направо 100 милиарда! Това Бил Гейтс трева да пасе! Това милиардите за нищо ги нямате, особенно ако ги предписвате на Путин!

181

Анонимен

преди 12 години

viv usa bush specheli izborite samo sis nyakolko glasa vpoveche i beshe golyama demokratsiya viv rusiya putin pecheli smazvashto sis 65 % i se usporvat izborite egati demokratite may za vas e domekratsiya samo ako specheli podkrepaniyat ot vas kandidat nay dolnata paplach na tozi svyat sa yankite

180

До 193 - трикотаж

преди 12 години

Първо: в Москва Путин има над 48 %, а не 42 както твърдиш.Второ: всички протестиращи са или маргинали и *** или високо-платени отвън по-интелигентни, които чакат да им дойде "редът".Аз не знам с колко трябва да спечели Путин, за да е доволна опозицията. То пък е една опозиция.То в Украина "оранжевите" не тръгнаха, та в Русия ли?

fallback