Ако се откаже Борисов, кой ще дойде на власт? Това е най-чувствителният въпрос както за поддръжниците на ГЕРБ, така и за значителна част от българите, които все още следят политическите новини.

Вчера, от парламентарната трибуна, вътрешният министър Цветан Цветанов изчете няколко вестникарски заглавия от криминалните хроники от времето на Тройната коалиция.

След тях Цветанов припомни и заглавия на публикации за успехите на МВР при управлението на ГЕРБ като контрапункт на предишните. 

Какво е посланието? Най-силният аргумент за ГЕРБ са вестникарските заглавия. 

При повече прозорливост обаче този аргумент избледнява – ами ако започнем да четем публикациите за управлението на Борисов в чуждата преса?

В посткомунистическата история на България досега не е имало толкова таблоидно правителство – колебливо в решенията си (според заглавията), естрадно и суетно. Затова не е толкова странно, че най-силният му опонент в момента е таблоидът "Галерия".

Ами ако се откаже Борисов, кой да дойде на власт? Този, който покорява таблоидите. С години. И дори омръзнал на всички, пак да пишат за него. Парис Хилтън например. Или Линдзи. Или Бритни. Или някоя българска Парис. Толкова е лесно – само сменяш заглавието. 

_________________________

"kolonka w петък" е седмичното коментарно пространство на Dnes.bg за медиите и медийните контексти на горещите политически теми. Излиза всеки петък в сутрешните часове. За връзка с автора: savchev@start.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase