Снимка: БГНЕС
fallback

Читателю, представи си, че си идиот; а сега си представи, че си конгресмен. Всъщност повтарям се.

Така се шегуваше преди повече от век големият Самюъл Лангхорн Клемънс. За засегнатите в първия абзац става напрегнато. Подсказваме – Марк Твен.

100 години по-късно забавлението за/с политиците не се е променило особено. 

Имаме актуални доказателства.

Преди две седмици попитахме читателите на Dnes.bg каква кауза може да обедини депутатите от всички парламентарни групи?

Читателю, представи си, че за 49% от българските конгресмени каузата е ново скъпо телефонче.

Сега спри да си представяш. 49% от гласувалите в нашата анкета наистина смятат, че това е най-обединяващата кауза за народните избраници.

Ваканцията вероятно не е радост единствено за малчуганите. Тоест изглежда, че е приемлива идея и за депутатите. 38% от гласувалите в анкетата на Dnes.bg смятат, че по-дълга парламентарна ваканция е важна кауза за членовете на всички парламентарни групи.

7% от участвалите в нашето допитване са по-скоро оптимисти – според тях създаването на условия за качествен живот на българите може да обедини народните избраници в България.

В дъното на класацията: по 3% си поделят юзърите, които вярват, че пресичането на корупцията и престъпността и нова конституция са проблеми, способни да консолидират представители на различни политически партии.

Общо гласували в двуседмичната анкета на Dnes.bg са 15 650 души. 

Марк Твен беше казал и друго: Адам е бил най-обикновен човек. Пожелал е ябълката не заради самата нея, а заради това, че е била забранена. Ако забранена е била змията, щеше да изяде нея.

Задачата с повишена трудност в случая е следната: Ами ако змията струваше колкото ново скъпо телефонче?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Снукс

преди 13 години

Наздраве, България!

87

Сиганин

преди 13 години

Не само в ***.В ЕС,раздутата администрация,поглъща неколко милиарда годишно,без да прави нещо съществено,само простотии-за запалките,за фаровете на колите...Големите компании дерат цели държави,под 'зоркия'поглед на оялата се администрация,лобистите прибират милиарди от монополистите,манджата е тъпкана с оцветители и консерванти,доматите са пластмасови,а ОПЕК прави 18 цифрени печалби,от спекулата с цената на нефта.Да ви е честит глобализма...

86

Малинка

преди 13 години

Депутатите нямат морално основание да са в по-дълга ваканция,защото:отказаха същата на учащите,макар ,че не са се уморили повече от тях,компрометираха се с телефоните,неприсъстват на работните си места/Парламента/редовно, но получават възнаграждение,оплетоха конците с пенсионната реформа,здравеопазване и какво ли още не ? От каква психическа или физическа тежест ще си почиват,те месеци наред почиват активно.Идва Видовден !!,след което ще им останат само спомени.

fallback