Джеймс Уорлик. Снимка: БГНЕС

Негово превъзходителство Джеймс Уорлик, посланик на САЩ, спомена преди време, че иска да се снима в сериала „Стъклен дом” и тези дни наистина го стори. Дипломатът играе самия себе си в телевизионната продукция, а събитието бе широко отразено в медиите.

Ето така се гради имидж и се печели популярност. Мистър Уорлик показа недвусмислено, че е представител на страна номер 1 в света по какви ли не показатели, но неговите колеги от дипломатическия корпус не бива да униват.

Ако хвърлим поглед на сериалите, които се излъчват в момента у нас, веднага става ясно, че има мегдан за успешна изява на много от посланиците в София. Представителят на Турция може да играе в „Забранена любов”, сръбският му колега в „Щурите съседи”, а македонецът в „Братя” или в „Моите мили съседи”.

Ето и още няколко кастинг идеи накратко:

Русия – „Кварталът на богатите”
Нова Зеландия – „Агнешко”
Ирак – „Войната вкъщи”
Афганистан – „Цената на живота”
Ватикана – „Шеметен град”
Ирландия – „Бар „Наздраве”
Иран – „Отчаяни съпруги”
Куба – „Островът на любовта”
Чехия и Словакия – „Двама завинаги”
Гренландия – „Шепот от отвъдното”
Северна и Южна Корея – „Съдружници по неволя”

Най-богат е изборът на холандския посланик – „Два метра под земята ООД", „Вятър от долината” или пък „Ветровете на любовта”. За представителя на Исландия безспорно остава „еЛ връзки”, защото съвсем наскоро тяхната премиерка Йохана Сигурдардотир се взе с писателката Йонина Леосдотир.

Ако наблегнем на икономическите процеси, на Гърция се пада „LOST – Изгубени”. При взиране в размера на държавата би трябвало за Лихтенщайн да остане „Двама мъже и половина” с акцент на половинката, а на дипломатите от Африка оставяме да се разберат кой ще поеме „Ловци на духове”.

Кметът на Берлин също може да повиши рейтинга си в нашия регион с едно появяване в „Под липите”, а българските посланици в чужбина са идеални за „Мечтатели”.

Най-деликатен е въпросът със „Секс до дупка”. Дали Италия е най-подходяща не знаем, но Франция, родината на киното, заслужава истински пълнометражен филм вместо сериал – „Циганско време 2”, ако разбира се Костурица се заеме с продължението на творбата си.  

Всичко това е за подобряване на имиджа, но не липсват варианти и за тв изяви с наказателен характер. Например, ако някой дипломат сгафи, може да се задължи с поне едно участие в предаването на БНТ „Вкусът на живота с Васа Ганчева”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase