Снимка: Булфото
fallback

Не вярваме, че има хора, които да не обичат морето. Всеки си намира причините да ходи на море през лятото: дали да ходи по нощен живот, дали да се пържи на слънце, да се къпе в солена вода, да гледа голи цици, да лекува ишиас и лумбаго, да си намери гадже...

Доскоро всички българи се отправяхме към Черноморието, но вече не е така. Спокойно обикаляме и по чуждите морета и океани. Много от постоянните и редовни туристи чужденци и българи вече предпочитат да идат другаде, не в България.

Защо? Ясно защо: за същите или малко повече пари получаваш спокойствие за тялото и душата, внимателно и грижовно обслужване, добра храна, удобства и приятна за очите и ушите атмосфера.

Така. За никого не е тайна, че много хотели пустеят, изнемогват и вече фалират. Също така не е тайна, че има отлив на туристи. Защото, като ти е грозно и некомфортно, поне да ти беше евтино...

А то... Но въпреки това, за нас все още е по-евтина почивката на Черно море, отколкото на Карибите, където им се иска да почиват на 31% от читателите на Dnes.bg. Интересни резултати получихме от последната ни анкета, в която гласуваха 4 453 души.

В отговор на въпроса „Какво още ми трябва, за да забравя за нашето море?“ цели 6% от анкетираните шеговито отговарят „Цунами, хищни акули, пирани“. Т.е., те са едни верни и последователни „потребители“ на Черноморските курорти в България, които само чудо може да помръдне оттам.

Още 15% процента са така, че и по-зле. Ни природен катаклизъм, ни чудо някакво би ги прогонило от морето. „Никога не бих го забравил, всяко лято почивам там“, категорични са те.

Е, всякакви ги има. Някои са търпеливи, разумни и толерантни. Чашата им преля, ама не съвсем. Въпрос на „Още два строежа, още две спирания на водата, още две асфалтирания, и вече не ме бройте на морето“. Те са 17-те процента почти загубени за Черноморските курорти клиенти.

Може би догодина ще са окончателно загубени? Те, както и 4-те процента, на които им е писнало неудобното придвижване до морето и обратно. То не бяха задръствания, то не бяха счупени пътища, тежки катастрофи, постоянни ремонти, обходни маршрути...

Пътуването до морето се превърна в приключение а ла Индиана Джоунс.

Цялата тази игра на живот и смърт отдавна вече е отказала не малко хора - точно  27% от читателите на Dnes.bg - от почивка на Черноморието.

Ах, морето не, ами направо ех... морето!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

готин

преди 14 години

Авторке, бъркаш! Има много хора, които не харесват морето! Аз лично не мога да го понасям да гледам телесата на някакви дебелаци и да се пека като пържола и да плувам в насраната вода.

95

Виктор

преди 15 години

Удар в десятката е статията.

94

ragnar

преди 15 години

блаблапълно с откачалки

fallback