Трагедиите раждат изкуство.... Колаж: 2much
fallback

3 юли, 2008 година, от 6.28 часа сутринта нататък.

Ден като ден, ама не за всички.

Докато бургазлии масово изпоприпадаха от жегите, софиянци пък масово изпопадаха от леглата си, изхвърлени от ударната вълна след взрива на гаубици, снаряди, реактивни дълбочинни бомби и прочие устройства, възлизащи на общо 1494 тона.

Заедно със софиянци съпричастно изпопадаха и прозорците, вратите и дограмите им, а на някои нещастници – и котките им. Честно.

След това, за да се поддържа спортният дух и да не се забравя, че едно зло никога не идва самó, в 15.12 местно време София бе разлюляна и от земетресение.

Така... в случай, че някой не е усетил взривовете на гаубиците и да вземе да остане капó откъм екстремни усещания.

Не че трусът, който бе със сила 4 по МШК /да се чете Медведев-Шпонхоер-Карник/, има нещо общо с взривовете на няколко тона снаряди, не, хаха, как пък си го помислихте...

Просто съвпадение.

Сега очакваме следващото разтърсващо съвпадение, като най-големите залози са, че или Витоша ще изригне, или ще ни нападне извънземен разум поради липса на земен такъв.

И докато чакаме Нещото да се случи/изригне/долети/ /но не на летище София, щото то още се съвзема от падналата върху му осколка/, успяваме да докажем, че поне имаме чувство за хумор, богата душевност и висок нравствен морал.

Часове след 32-рата експлозия в Челопечене из форумите на българския интернет започнаха да валят и първите хуморески във връзка с инцидента.

„Продавам прясно разорана нива в Челопечене с готови дупки за засаждане на дръвчета“.

„Най-големите грешки на човечеството: Хирошима '45, Чернобил '86, София '08 и... хъхъ, Windows 95“.

„Времето днес ще бъде слънчево, с прегърмявания“.

"Инцидентът е организиран и осъществен от фабрика за производство на стъкла".

Черен хумор, както виждате, но по-добре да се смеем, отколкото да се заврем някъде и да се самосъжаляваме.

Така че, довечера, когато стане тъмно и си легнете в същите онези легла, от които паднахте в 6.28, не се страхувайте.

Бъдете смели и се дръжте като кмета Бойко Борисов, който тази сутрин, от мястото на инцидента, препоръчал на софиянци:

"Най-добре, ако можете, не дишайте!".

Хаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

158

lone

преди 15 години

как цял екип на сайт пише тази статия?като запорожците,които пишат писмо до султана май))))красита,твое е това писание,не се крий,браво и респект

157

Незлоблив

преди 15 години

Статията е яка, освен това отговартя на настроенияъта в София по него време. Нещо гърми, нещо се тряска, падат стъкла- Кремиковци ли е- не, летището- не, бензинопстанция- не. След 1 ч 40 мин се рзбра какво е. И да беше Козлодуй- какво ще направите? Ще се карате кой е селянин- кой гражданин ли? Всички в този спор сте простаци! Утре може другаде да гръмне, ама на никой не му пука. Важното е Варна да е пред София и София да е пред Варна. Глупости! Важното е че хората показаха на политиците, че са за смях, т.е. започнаха да им го показват. Мислещите се разсмяха на глупавите оправдания на политическата класа и с право- те освен за палячовци за друго не стават. Някой се опита да обясни как се влиза и как се работи в погреби- вярно е. И аз съм служил в такова поделение и при нас беше така. Само забрави да ви каже какво се случва, когато има огън в погребите- първо се евакуира цивилното население. Но нейсе- тя цялата ни държава втасала ... Та това ни остана дами и господа, да се смеем и да се веселим /не да злобеем/.,

156

Aelita

преди 15 години

Нещо май много злорадствате, че това стана точно в София, а? Камиони излизали от другите градове, за да ни хранят! Е и кво, ние нали си плащаме храната?Аз да попитам, каде идвате да работите, когато няма работа за вас в родните ви градове? София се напълни с такива като вас, дето си хвърлят *** и задръстват улиците! Събота и неделя като се разкарате, е рай! Кой ви плаща общежитията и евтините транспортни карти, като дойдете да учите тука? Пак Софийската хазна, нали?Не сте ли малко нагли??

fallback