Снимка: Булфото
fallback

"За какво ни е въобще министър, като ние ще трябва да дисциплинираме полицаите му?", възкликва в блога си шефът на парламентарната комисия по вътрешна политика Минчо Спасов. И май има защо.

След като Михаил Миков призова обществеността да контролира и снима полицаите докато са на служба, след като ги оставиха да носят в джобовете заработеното си, а не 20 лева на монети, сега явно ние (обществеността) ще трябва и да ги наказваме.

"Поех ангажимент да не занимавам медиите с провала на идеята за ограничаване правото на КАТ да взема подкупи по пътя", пише Спасов.

Той поясни за Dnes.bg  как вътрешният министър, БСП и ДПС нарекли идеята му "глупост, под която няма да се подпишат".

"Щели да настроят срещу себе си полицаите. Аз лично не държа на симпатиите на подкупните полицаи. Напритив - открито заявявам, че ме е срам от тях", каза Спасов.

А те дебнешком, кротичко, докато си гледаме Мusic Idol-а, делят ли, делят.

 

 

Знаем, че видеото няма правна стойност, но все пак се е случило. Но нали той, Михаил Миков, няма да се конфронтира с подчинените си?

"И вместо заповед, с която да им спре "дневните", ще трябва да ги задължи да ходят на работа с гребенче и огледалце в джоба – като за снимка", предлага иронично Минчо Спасов.

И без това министърът вече обяви, че подопечните му ще имат нови униформи, пък и поостарелите кубинки щели да бъдат заменени от модерни обуща.

А иначе Миков му обещал, след като го изслушали на 12 този месец, че до понеделник ще вземе мерки.

"Обаче понеделник мина и не съм  чул да са уволнени тези полицаи".

Според Спасов хората са по-разумни и ще направят друго:

"Вместо да бият полицаите, ще започнат директно да се борят с престъпниците. Тогава закриваме МВР, освобождава се близо милиард лева в бюджета и вдигаме пенсиите", обяви за Dnes. bg депутатът от НДСВ, който чрез нас попита министъра защо се противи на истинските реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

преди 15 години

Ей стига се плюли по куките нали и те деца имат, жена им треа да готви, цените високи... те зимат по 600лв. не става така,много ясно че ще взимат рушвети. И аз да съм и аз ще зимам. А добре, че са те,че иначе ако всички шофиори плащаха актовете няма да има коли по пътя :)

53

Михаил

преди 15 години

wwww,А защо има такива катастрофи в България, а, а, а, а? Защото униформените не си вършат работатаааааааааааааааа. :)))))

52

nikicskaro

преди 15 години

Pove4eto da ne kaja nito edin policai NE SPAZVA zakonite po puti6tata

fallback