Любен Корнезов. Снимка: БГНЕС
fallback

"Ришение за гласуване на недоверие на Министерския съвет на Република България заради обвързаността му с организираната пристъпност".

С тези думи, точно в 15.30 часа, водещият на парламентарното заседание Любен Корнезов откри процедурата по гласуване на петия поред вот срещу кабинета "Станишев".

Но роденият в Ямбол професор, завършил право в СУ, продължи. Не ни остави да си поемем дъх и заизрежда наново :

"Народното събрание на основание член осимдесе и девет и член осимдесе и шест от Конституцията на Република България реши: Гласува нидоверие на Министерския съвет на РБ заради обвързаността му с организираната пристъпност".

Точно в този момент опозиционерът Яне Янев (ОДС) поиска поименно гласуване на вота.

"Процидура ли искате? Хубаво, ша ви дам и на вас. Айди, кажете ся, бе. С двйе минути разполагате".

"Всъщност, искането ви е по член пидисе и три, алинейъ първа, точка пйета - поиминно изписване. А, нйе! С вдигане на ръка, така ли е? Абе, не е записано така, прочитети, бе, млади хора".

Неловката тишина в залата обаче бе за кратко, Янев подвиква...

Сига... точка втора ли искати? Ааа, точка трета, добре. Поставям на гласувани това процидурно придложение.

А процедурното предложение бе отхвърлено.

Резултатът от вота вече го знаете... кабинетът оцеля.

Веднага, след като управляващите си отдъхнаха и усмивките грейнаха по лицата на Станишев и Корнезов, задъхана червена активистка извади от джоба си лист и зачете: 

"Гласувах против, защото ми писна кукловодите на този театър да са едни и същи. Вашата драма и опит за реанимация на собствените си политически сили, доведе до едно фиаско. В заключение само ще добавя, че с този вот вие се опитахте да  сринете авторитета не само на един министър, а на една цяла институция, която се грижи за сигурността и спокойствието на гражданите".

На всичкото радостно тИатро ДПС и НДСВ останаха неми зрители. Опозицията отдавна беше освободила банките си в залата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

преди 15 години

Докато основната маса гласоподаватели са ***, турци и пенсионери, ще ядем помията...сори, братя българи.

58

правоговорко

преди 15 години

Руми, София много отдавна е пълна с хора, които въпреки твърдия си изговор, говорят в първо лице множествено число, което е граматична грешка за разлика от "мекия" изговор. Не че защитавам "мекането", но е по-важно кой какво казва, а не как. А най-важно е кой какво върши. Само за сведение: има доста американски президенти, които са говорели на диалект, но това в никакъв случай не ги прави по-малко държавници. Според мен диалектите са богатството на един език, а дали един държавник ще си позволява да ги ползва на обществени места е въпрос на личен избор. Остава и по правоговор да започнем да ги избираме...

57

преди 15 години

ееййй, нема спасение от тия. май единствения изход е да се въведе като в президентствнето - 2 мандата и край, стига толкова, да дойдат други.

fallback