Илюстрация: AMY
fallback

14 февруари дойде по начина, по който всички очаквахме....

Огромни наръчи розови балони се веят по спирките, всеки магазин е обсипан със сърца, възглавнички и червени плюшени крави /мечки, кученца, котенца, патенца, свине, крокодили.../.

Изобилие от китайски разкош, който би трябвало да олицетвори генно заложеното ни желание да си търсим другарче в живота /или просто за тази вечер..../.

И тъй като този празник не е български, а е внос, 1 качество, решихме да проверим отношението на нашенци към Деня на влюбените.

Анкетата сред читателите на Dnes.bg с въпрос „Празнувате ли Свети Валентин?“ разкри следните любовни и сърдечни тенденции:

Най-голяма част от отговорилите /31%/ признават, че няма да се отдадат на бурни веселби със сърцевидни балони и огромни плюшени мечоци, които казват „ай лав ю“, като ги натиснете по шкембето.

Вместо това, тези практични и рационални хора ще идат в някое приятно заведение с партньора си, ще пийнат, ще хапнат и... тези три неща. Готино.

Следва друга мащабна групичка /29%/, които няма да предприемат нищо, за да завладеят сърцето на лелеяния обект на желанията си.

Интересното обаче е, че тези хора тайно ще чакат и ще се надяват на някаква любовна изненада от изгората си... Доста подло, нали?

Интересно би се получило, ако и вторият партньор се окаже същия пън и откаже да направи каквото и да било, за да сподели чувствата си.

Съжаляваме, че ще го кажем, но резултатът от подобно поведение рядко е задоволителен.

Трети по активност /27%/ са читателите, които смятат Свети Валентин за пълна глупост и категорично заявяват, че празнуват единствено и само Петровден! Браво на такива патриоти, да сте живи и здрави и големи да пораснете!

8% от хората пък не само, че ще празнуват Свети Валентин, ами и ще го направят гръмотевично.

Те признават, че ще удавят всички около тях в плюшени сърца, бонбони, пухчета, розички, тюл и брокат... Мале! Егати любовта, егати чудото...

Най-миниатюрната групичка читатели /само 5%/ са всъщност едни плашливи, боязливи, свенливи и плахи кокиченца.

Те може и да изгарят от любов обаче пустият му срам ще ги възспре да отидат при любимия, да треснат по масата /или да му се хвърлят на врата/ и да го обсипят с целувки до припадък.

За съжаление, и тук прогнозите не са особено благоприятни...

Вероятността след 50 години срамът малко да ви отпусне наистина съществува, но дали обектът на желанията ви ще е още жив... никой не знае. 

В заключение ще ви кажем следното:

Празнувате или не, знаете ли кое си остава най-важното? Виното, разбира се. Защото на 14 февруари празнуваме и Трифон Зарезан, а виното е любовно питие. А сега ни оспорете!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Трифонка

преди 16 години

А най-тежко е на следващата сутрин - главата тежка, погледа мътен ... ;) НАЗДРАВЕ на всички и се обичайте не само на 14.02., а и след него!

24

преди 16 години

AKO BIAHTE TOLKOVA UMNI SHTIAHTE DA VIDITE V KALENDARA 4E 14 FEVRUARI NE E KATOLICHESKI ZASHTOTO SV. VALENTIN E ZAGINAL ZA VIARATA PREDI RAZDELENIETO NA KATOLIZI I PRAVOSLAVNI.kAKTO IMA I MNOGO RIMSKI SVETZI KOITO POCHITAME TUK.

23

РОСИЦА

преди 16 години

БРАВО СТАНИСЛАВЕ, АЗ СЪМ МОМИЧЕ И МНОГО ИСКАМ СА БЪДА ОБИЧАНА И СЪМ ЩАСТЛИВА,ЧЕ ИМАМ МОМЧЕ,КОЕТО ВСЕКИ ДЕН МИ КАЗВА,ЧЕ МЕ ОБИЧА,А НЕ САМО НА14ФЕВРУАРИ-ИЗМИСЛЕНИЯ ДЕН.НЕКА ТАЧИМ И ПОЧИТАМЕ БЪЛГАРСКОТО,ДА ПАЗИМ НАШИТЕ ТРАДИЦИИ,ДА СЕ ГОРДЕЕМ,ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ.

fallback