Сенатор Маккейн. Снимка: wordpress
fallback

По мнението на водещия републикански кандидат за президентския пост на САЩ Джон Маккейн, Западът трябва да има единна линия на поведение спрямо „реваншистка“ Русия.

Маккейн е на мнение, че руското ръководство е показало, че не желае да се присъедини към демократичния курс на западните държави и че Г-8 трябва отново да стане елитен клуб за водещите демократични страни с пазарна икономика.

В този клуб трябва да влязат Индия и Бразилия, а Русия трябва да бъде изключена, заявява Маккейн в статия за авторитетния германски всекидневник „Зюддойче цайтунг“.

Маккейн се изказа освен това в полза на членството на Украйна и Грузия в НАТО, както и за интегрирането на Косово в евроатлантическите структури.

За партньорство с Москва може да става дума само ако Русия започне да спазва своите задължения пред международната общност, допълни още Маккейн.

71-годишният републикански сенатор и бивш ветеран от войната във Виетнам е прочут със своите доста крайни становища, които, обаче, най-вероятно ще бъде принуден да ревизира, ако действително застане начело на САЩ.

В случай, че това не стане, новата "Студена война" между САЩ и Русия скоро ще е факт. Засега все още не е ясно какво точно ще спечелят американците от едно подобно развитие, с оглед на техните големи проблеми в Близкия изток.

За страните от Източна Европа подобни изказвания и ескалация на напрежението между Русия и САЩ могат да бъдат единствено източник на безпокойство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

uda

преди 16 години

startsi i bolni sa provalyali sveta za desetiletiya. vyarvam v umnite demokrati v amerika.

58

преди 16 години

studenata voina nikoga ne e svyrshvala za da ima nova ...

57

преди 16 години

Мнението на Боклуко Борисов за Косово много ме интересува.Този екземпляр се изказва по всички въпроси, а в момента се е снишил и се чуди на къде ще задуха вятъра.Да го питат журналята какво му е мнението веднага.Да си изпее майчиното мляко.

fallback