Хипермаркетите Технополис и Практикер приключиха своята 10-седмична практикантска програма „Моето начало“. Тазгодишното ѝ издание привлече над 220 младежи от цялата страна. Те имаха възможността да усвоят ценни умения и опит от професионалисти в областта на търговията. Над 200 млади таланти успешно завършиха своето обучение и получиха сертификати, които им предоставят предимство при повторно кандидатстване в компаниите.

„По време на програмата участвах активно в планирането и изпълнението на PR кампании и проекти. Видях как идеите, по които сме работили, стават реалност и постигат успех.Това е един незаменим опит, който не може да се научи само от теорията и е един чудесен начин да се подготвиш за бъдещата си кариера.“, коментира Адриана Райчова, практикант в PR отдела на Технополис и Практикер, студент трети курс, специалност „Връзки с обществеността“ в СУ.

Младежите преминаха и през специални обучения, които им помогнаха да придобият търговски умения, правилна и ефективна комуникация с клиенти, както и умения за работа в екип.

"Най-ценното, което ми даде  програмата, е богатството от  знания в различни области, които  получих благодарение на своите  колеги. Практиката беше изключително  полезна, за да направя първите  крачки в своето кариерно развитие. Препоръчвам я на бъдещите  практиканти, защото тя предлага  много ценен опит", споделя Даниел  Босаков, практикант в Практикер Дружба, студент първи курс, специалност "Графичен дизайн" в НБУ.

Участниците в шестото издание споделят положителни нагласи относно програмата. Най-високо оценяват работната среда и отношението на колегите в екипа, както и възможността за придобиване на нови компетенции. Над 95% от практикантите споделят, че биха работили отново в Технополис и Практикер, а над 97% от тях биха препоръчали компаниите като работодател.

„„Моето начало“ е един прекрасен пример за лятна практика, която се превръща във възможност за кариера. От създаването ѝ над 350 практиканти са взели участие, като 30% от тях са се върнали като постоянни служители в магазинната мрежа и централния офис на компаниите. Радвам се, че вдъхновяваме младите хора да търсят своето развитие в областта.“, коментира Митко Димитров, специалист Човешки ресурси в Технополис и Практикер.

Програмата не само осигурява практически опит и обучения, но и предлага мотивиращо възнаграждение и допълнителни социални придобивки. Миналогодишното ѝ издание привлече 136 практиканти, а 15% от тях продължиха своята професионална кариера в различни отдели на компаниите.

Повече подробности за програмата и свободните позиции ще откриете в сайтовете на Технополис и Практикер.