Идеалното работно място за поколението Z /Gen Z/ е компания, която се стреми да създаде позитивна  и ангажираща работна среда (според проучване на McKinsey). В разгара на технологичната ера, това е първото поколение, което е израснало изцяло с високите технологии, затова и работата в съвременна и динамична работна атмосфера е важна за тях. В световен план телеком секторът покрива голяма част от изискванията на Z, а в България такава компания е Vivacom.

За втора поредна година главният изпълнителен директор Николай Андреев проведе вдъхновяваща среща с тазгодишните участници в Лятна стажантска програма на Vivacom. Срещата прерасна в дискусия за бъдещето, в която младите таланти задаваха въпроси за света на телекомуникациите, представиха своята гледна точка за развитието на високите технологии и очаквания им за кариерно развитие.

 „В момента  поколението Z /Gen Z/ съставлява 30% от световното население и се очаква да представлява 27% от работната сила до 2025 г., според проучване на McKinsey. За да вървим напред, трябва да се вслушваме в новото поколение. За втора поредна година се срещам лично с младежите от Лятната ни стажантска програма. Това са едни страхотни млади хора, силно мотивирани да се развиват и да трупат практически опит още от университета. Радвам, че те оценяват много положително тази среща, която въведохме като задължителен модул от нашата програма. Благодаря на всички тях за ползотворния и зареждащ разговор и им пожелавам успех във всичко, което е важно за тях и бъдещото им развитие“, сподели Николай Андреев, гл. изпълнителен директор на Vivacom.

Проучванията определят младежите, родени между 1997 и 2012 г., като граждани на света, за които е важно да допринасят за обществото, в което живеят, и да оставят следа в промяната на света. Именно във Vivacom, която се вслушва в тях, виждат компания, която предлага не само редица възможности за кариерно развитие, но и удовлетворяваща корпоративна култура с една приобщаваща, многообразна среда, с участие в редица еко и социални проекти, стимулиране на доброволчеството, приемственост между поколенията и не на последно място – работа с най-новите технологии и иновации.