Онлайн платформата за P2P инвестиции iuvo се открои по време на 10-ото юбилейно издание на b2b Media Awards, като спечели награди в три ключови категории: „Динамично развитие“, „Мобилна иновация“ и „CEO на годината“. Този успех подчертава устойчивия прогрес  на компанията от последната година и отговорното бизнес планиране и затвърждава позицията ѝ сред лидерите в сектора на алтернативните инвестиции.

b2b Media Awards разпозна този успехите на iuvo с наградата в категорията "Динамично развитие", която подчертава значителните постижения на компанията за изминалата година:

•    Реализирани над 510 милиона евро оборот на пазара;
•    9,2% средна годишна доходност за потребителите, като доходността може да достигне до 13% и е значително по-висока от стандартните инвестиционни инструменти;
•    27% ръст на общия портфейл, инвестиран чрез платформата на iuvo;
•    Увеличение с 31% на новите добавени средства през годината;
•    Ръст на потребителите с 22% за последната година.

Като част от MFG, iuvo споделя новаторския дух и готовността за споделяне на знания, опит и стратегия за растеж, които обединяват всички компании в групата. Така през 2023 г. се заражда съвместният проект на iuvo и партньора ѝ в MFG Viva Credit, iuvoHOME. С него двете компании предоставят гъвкави условия за финансиране срещу обезпечение от недвижимо имущество, които са без аналог в небанковия кредитен сектор и са напълно съобразени с нуждите на клиентите.

Отличието в категория „Мобилна иновация“ iuvo получи за своя най-популярен продукт приложението iuvoSAVE. То позволява на потребителите лесно и удобно да управляват финансите си и не просто да спестяват, а да накарат парите им да работят за тях. Благодарение на фиксираните лихва и период, с него всеки лесно може да започне да инвестира дори и с малки суми и да се възползва от висока ликвидност, която iuvo предоставя. Водещ приоритет за всички компании от MFG е да улеснят достъпа до модерни финтех продукти на всеки, без оглед на моментния социален или финансов статус, и iuvoSAVE е поредна успешна стъпка в тази посока.

На това набляга и изпълнителният директор на iuvo, Благовест Караджов: „Тези награди са признание за нашата устойчивост и ангажираност не само към бизнеса ни, но и към нашите клиенти. Благодарен съм на целия екип за усилията и решителността, които ни доведоха до този успех. Нашата мисия е да предлагаме достъпни и иновативни инвестиционни решения и вярвам, че с iuvo все повече хора ще могат по-лесно да постигнат финансовите си цели.“
Въпреки предизвикателствата, които компанията среща за този период, умелото лидерство на Караджов дава резултат и под неговото ръководство iuvo отбеляза най-силните години в своята история и през 2023-та, и през 2024-та.

Приносът му за успехите на iuvo беше разпознат и по време на церемонията b2b Media Awards, в рамките на която той беше един от тримата бизнес лидери, удостоени с наградата „CEO на годината“.

Тези три приза подчертават устойчивото развитие на компанията, иновативния ѝ подход и силното ѝ ръководство, но за Караджов и неговия екип най-важната награда остава доверието на всеки, който избира да инвестира с iuvo.  Подобряването на клиентското изживяване и увеличаването на възвръщаемостта ще продължават да мотивират компанията и занапред.

Основана през 2016 г., iuvo е първата финтех платформа за инвестиции в кредити в България и цяла Югоизточна Европа. За осем години на пазара тя привлече близо 47,000 потребители, на които днес предлага впечатляващата средна годишна доходност от 9.2%. iuvo се отличава с един от най-стриктните due diligence процеси в бранша, като така осигурява по-високи нива на сигурност и надеждност за средствата на клиентите си.

*Iuvo не е банка или инвестиционен посредник. Средствата, инвестирани през платформата, не са депозити и поради това не са гарантирани от закона, нито е гарантирана тяхната доходност.