Запознайте се със Silver ShimmerINK, новото сребърно мастило, предлагано ексклузивно от J Point + в България. Тази иновативна технология позволява прилагането на метализирани мастила като самостоятелни спот цветове или в комбинация с CMYK мастила за създаване на разнообразие от метализирани нюанси. Той е особено подходящ за хартия без ламинат, осигурявайки матово покритие, което е по-малко отразяващо от сребърното liquid metal фолио.

Въвеждането на Silver ShimmerINK премахва ограниченията върху избора на метален цвят, наложени досега от liquid metal фолиата. Клиентите вече не са ограничени до 15 предварително дефинирани нюанса на фолио, а могат да изберат всяка комбинация от CMYK с добавен метален ефект. Възможностите за персонализиране са практически неограничени, като комбинацията от CMYK с добавеното сребро позволява създаването на уникални цветови ефекти, които не бяха били възможни с традиционните фолиа.

Сребърното мастило намира приложения в опаковки, промоционални материали и персонализирани проекти, предоставяйки модерно решение за фирми, които искат да подобрят своите печатни материали с метализирани елементи. Silver ShimmerINK е особено подходящо за рекламни печатни материали за козметичната и автомобилната индустрии.

Освен това, Silver ShimmerINK осигурява по-голяма екологична устойчивост в сравнение с традиционните фолиа. Печатането с метализирано мастило намалява нуждата от пластмасови фолиа, което е стъпка към по-екологично производство и намаляване на отпадъците. Клиентите и дизайнерите вече могат да избират не само между различни метални нюанси, но и да се възползват от предимствата на по-устойчив и екологично съобразен печатен процес.

Въвеждането на Silver ShimmerINK в печатната индустрия в България представлява значителен напредък в технологията за метализиран печат. Тази иновация не само разширява цветовия спектър, достъпен за клиентите, но и предлага по-голяма гъвкавост, персонализация и устойчивост. Творческите възможности, които Silver ShimmerINK предоставя, са практически неограничени, отваряйки нови хоризонти за дизайнерите и производителите в различни индустрии.