С огромен интерес започна новото издание на знаковата Лятна стажантска програма на Vivacom. За 21-вото издание кандидатстваха над 1400 студенти - с 400 повече, отколкото през 2023 година. 58 от тях, преминали през прецизен подбор, започват първата си работа на трудов договор в ключови направления на най-динамично развиващия се телеком в страната.

В рамките на три месеца стажантите ще преминат през интензивни обучения, ще се включат оперативно в реални проекти, както и в инициативи, част от корпоративната култура на компанията. Те ще опознаят работата в различни дирекции чрез 360-градусова ротация и така ще придобият цялостна представа за компанията. Всичко това – с подкрепата на силни ментори.

„Много съм щастлив, че интересът към програмата расте всяка година. Сигурен съм, че стажантите ще се чувстват добре при нас, ще натрупат безценни знания и опит в страхотна подкрепяща среда. Те ще работят с вдъхновяващи екипи и ментори – всичко необходимо за летящ старт в един от най-динамичните сектори в страната. До сега над 1700 стажанти са преминали успешно през програмата. Нещо повече - 20% от служителите, които са стартирали работа като стажанти във Vivacom, стават ментори и обучават новите участници“, коментира главният изпълнителен директор на Vivacom Николай Андреев, който лично ще се срещне с всеки стажант, за да даде и своите съвети и препоръки.

Лятната стажантска програма е уникална възможност за успешен кариерен старт на млади таланти, които с времето достигат безспорни резултати. До момента над 80 служители, започнали като стажанти във Vivacom, вече са на ръководни и експертни позиции в компанията. За 21 години стажантската програма се е превърнала в динамична и вдъхновяваща общност, в която млади и талантливи хора могат да развиват, обогатяват и споделят своите знания и умения.

„Най-ценното е, че над 50% от нашите стажанти започват постоянна работа във Vivacom. Един от примерите за това е Августин Миланов, който от стажант е преминал през различни позиции и отдели и вече е директор в направление „Развитие на продажбите“. Тази година именно той посрещна стажантите в първия им ден и разказа за своя опит в компанията в продължение на 18 години. Ние насърчаваме тази подкрепяща, позитивна и много динамична среда със страхотни технологични проекти“, каза Малина Чавдарова, HR директор във Vivacom, която също е започнала своя път в компанията като стажант.