Телекомуникационният сектор е сред най-атрактивните сфери за развитие на младите хора с няколко ключови предимства: досег до иновации, работа с високи технологии, възможност за бърз растеж. Това е индустрия, в която технологиите се разработват и внедряват постоянно – създават тенденции и оказват пряко влияние върху живота на хората. Една страхотна възможност за кариерно развитие на младите таланти в наистина иновативен свят и работа с най-новите технологии е именно Лятна стажантска програма на Vivacom.

Тази година телекомът откри 52 позиции в своето 21-о издание на програмата, която ще премине под мотото „Стани VivaSuper герой“. Всеки, който иска да стане част от иновативната компания, може да кандидатства до 30 април тук.

Позициите са разнообразни и обхващат изключително широка гама от професионални възможности, като „Стажант Дигитален пърформанс“, „Стажант Програмиране“, „Стажант База данни“, „Стажант Планиране и оптимизиране на радио мрежа“, „Стажант Телевизионни и интернет услуги“ и много други. А най-впечатляващото е, че по време на стажа всеки ще има индивидуален ментор, заедно с когото ще работи по реални проекти и ще премине през редица специални обучения за лични и професионални умения.

А защо телеком секторът е страхотен избор за първа работа?

Иновациите и високите технологии имат ключово влияние върху бъдещето, а това очаквано превръща компаниите, които създават тенденциите, в най-желаните работодатели. Затова всяка добра компания предлага атрактивен пакет от социални придобивки и стимулира баланса между работа и личен живот. И Vivacom не е изключение. Телекомът предлага на стажантите 3-месечен трудов договор и финансово възнаграждение, редица придобивки като допълнително здравно осигуряване, ваучери за храна, ваучер за смартфон, възможности за спорт, много други отстъпки и специални предложения.

В допълнение за втора поредна година Vivacom ще даде възможност на младите таланти да опознават отблизо работата в цялата компания чрез 360-градусова ротация на стажантите в различните отдели, включително и през призмата на главния изпълнителен директор Николай Андреев по време на специалната лична среща с него.

Кое е най-голямото предимство на „Лятна стажантска програма на Vivacom”?

Безспорно това е реалният шанс за най-изявените стажанти да получат възможност за постоянна работа и кариерно израстване в компанията. Статистиката сочи, че всяка година близо половината от стажантите остават на работа във Vivacom, и съотношението в компанията го доказва – 20% от служителите са започнали своя път в телекома като стажанти, а част от тях днес заемат ръководни позиции. Неслучайно Vivacom наскоро спечели и наградата „Инвеститор в човешкия капитал“ на Българския форум на бизнес лидерите.

„Наградата е доказателство за успешните ни практики за развитие и надграждане на програмата, която вече 20 години дава възможност на млади хора да трупат ценни умения и опит в света на телекомуникациите“, коментира Малина Чавдарова, директор „Човешки ресурси“ във Vivacom.