Избата от Съединение New Bloom Winery донесе единствения златен медал за български розета от международния конкурс Mondial de Bruxelles с тяхното вино Face 2 Face (F2F) от актуалната реколта 2023. Конкурсът се проведе в Далмация, Хърватия в края на март. В състезанието бяха изпратени 1205 проби от 32 държави. Те бяха оценявани от 55 международни винени дегустатори. Това е второ златно отличие за розето Face 2 Face след като миналия месец бе наградено със злато и на друг престижен конкурс Mundus Vini.

Избата от Съединение New Bloom Winery предлага модерен прочит на познати световни сортове като залага на иновациите, тероара на Тракия и строгия контрол на всеки етап от производство – от лозовия масив до бутилирането и съхранението на бутилките. Избата налага и уникални за региона сортове като Дорнфелдер, Регент и Глера. Вината им се произвеждат от собствени лозови масиви – 8000 дка в Тракийската низина, a избата се намира в гр. Съединение. Реколта 2023 се очертава особено успешна за белите и розе вина на избата от Съединение New Bloom Winery след като техните марки спечелиха и други три отличия на Mundus Vini.

Mondial de Bruxelles е независимо  винено състезание, което „пътува“  по света. През годината се  провеждат четири сесии за  различните категории вина като  общо в конкурса влизат около 10000 проби от производители от  целия свят. При оценката на  пробите, журито е изцяло фокусирано  върху качеството им и не  се влияе от производителя  или имиджа на региона, от който  идват те. В категорията на  розетата лидерска позиция по  брой отличия запазва Франция  с общо 137 медала, което е два  пъти повече от втората държава  – Италия със 76. На този фон  изпъкнаха Румъния и Хърватия  със забележителните по 18 наградени  вина.