Банка ДСК стартира редица новости по повод старта на учебната година. Сред тях на фокус е напълно освободената от такси детска дебитна карта „ДСК Старт“, предназначена за деца на възраст между 7 и 14 години.

Данните на Банка ДСК показват, че делът на детските дебитни карти в портфолиото на банката нараства с всяка година. Експертите отчитат, че при подготовката за новата учебна година все повече родители предпочитат да предоставят на децата си дебитна карта, която да им позволява да правят покупки на малка стойност, без да се налага да носят пари в брой. Родителите внасят по картата джобните за седмицата или месеца, а децата могат да се разплащат с нея на касата в магазин или да теглят от банкомат. 

Допълнителни предимства на детските дебитни карти са възпитаването на самостоятелност, финансова дисциплина, отговорност и ценене на парите.

Дневното потребление с картата е лимитирано до сума, достатъчна за покриване на обичайните разходи на ученика, като същевременно е предвидено да се ограничат съществени загуби в случай на изгубване на картата.

„ДСК Старт“ за деца от 7 и 14 години е освободена от такси за откриване и обслужване на разплащателната сметка, издаване и поддържане на картата, както и за теглене и вноска на банкомат на Банка ДСК. Родителят контролира колко харчи детето и може да ограничи лимита за теглене или плащане на ПОС терминал. С мобилното приложение DSK Smart и онлайн банкирането ДСК Директ управлява сметката бързо и лесно - избира кога и каква сума да преведе по картата, при това само с няколко клика. Където и да се намира детето – на зелено училище, спортно състезание, екскурзия и др., родителят има възможност веднага да осигури необходимите му средства напълно безплатно, дори и в неработен ден.

Сметка „ДСК Старт“ се открива на името на родителя (законния представител) на малолетното дете, като е необходимо той да предостави акт/ удостоверение за раждане на детето. Освен аксесоар за мобилен телефон, до 30.11.2023 г. новите потребители на „ДСК Смарт“ получават възможността да се включат и в специална томбола за страхотни и практични награди.

Допълнителна информация за детските дебитни карти на Банка ДСК вижте тук