fallback

NEXT BASKET, компанията, която е създадена през 2022 г. с амбиция да преобрази света на електронната търговия, получи финансиране от фонда за дялови инвестиции Иновейшън Кепитъл. Сделката идва след успеха на NEXT BASKET на конкурса „Компания на годината 2023“, където тя беше отличена в категория „Start-up на годината“.

Със своя иновативен подход, NEXT BASKET се стреми да предостави на онлайн търговците не просто стандартно SaaS решение, а пълна 360-градусова инфраструктура и услуги, които да им позволят да се съсредоточат върху създаване и продажба на своите продукти.

Според Иновейшън Кепитъл, това, което прави NEXT BASKET толкова впечатляващ, е комбинацията от енергично управление и бързото преодоляване на началните предизвикателства: “Впечатляващото в NEXT BASKET е размахът, с който управлението й работи и бързите темпове, с които преминават през началните препятствия. Платформата участва активно в следващата вълна от компании, които правят достъпа до електронна търговия за обикновения търговец по-лесен и евтин“.

Главният изпълнителен директор на NEXT BASKET, маг. инж. Евгени Йорданов, също изрази своята благодарност за полученото финансиране: "Изключително горди сме от кредита на доверие, който Иновейшън Кепитъл ни гласува. Финансирането, което получихме, е показателно за доверието в нашето амбициозно начинание и идва, както в резултат от усилията на нашия основател и визионер г-н Борислав Малинов, така и благодарение на работата на целия ни екип. Винаги съм казвал, че екипът стои зад всичко - ние сме си поставили за цел да революционизираме начина, по който функционира електронната търговия и не обещаваме неща, които не можем да изпълним“.

Финансирането от Иновейшън Кепитъл е ключово за NEXT BASKET, което се случва седмици преди официалния старт на тяхната платформа в България. Това поставя компанията в силна позиция, като подкрепя техния бизнес модел и подчертава значимостта на мениджмънт екипа.

От самото си създаване, NEXT BASKET показва непрекъснат растеж и се ангажира с промяна на eCommerce индустрията в световен мащаб. Със своя амбициозен план за развитие, NEXT BASKET също така разработва цялостна инвестиционна стратегия, която включва продължаващи усилия за външно финансиране и откриване на нови инвеститори.

Този етап в развитието на NEXT BASKET е важен момент, който подчертава компанията като иноватор в електронната търговия, с готовност да промени индустрията не само в България, но и в целия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback