fallback

Като част от стратегията си за насърчаване на българските творци и съвременното българско кино, „Инвестбанк“ АД се включва в ново приключение.

Финансовата институция е партньор на пътуващото лятно автокино Open air cinema, което от 18 май тръгна на турне в страната. Инициативата се провежда за четвърта поредна година, а безплатните прожекции под звездите започват от Асеновград и Луковит.

Проектът е създаден от актьора и продуцент Александър Сано и Васил Чорбанов през 2020 г. Идеята за автокино се появява след първия локдаун вследствие на пандемията от Covid-19, която временно доведе до затваряне на киносалоните в страната. Интересът към инициативата предизвиква засилен интерес не само в големите регионални градове, но и в най-малките населени места, където често липсват киносалони и културни дейности от този вид.

Подробна програма по дати и градове, както и заглавията на филмите, можете да намерите на официалния сайт на киното: https://openaircinema.bg/.

Това не е първият проект в подкрепа на българското филмово изкуство, който „Инвестбанк“ АД припознава. През 2022 г. финансовият център на банката в град Шумен за кратко се превърна във филмов декор, специално за снимките на новата продукция на режисьора Стефан Командарев, озаглавен „Уроците на Блага“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback