fallback

Въпреки че мобилните телефони са неизменна част в наши дни, цената на нов смартфон може да ви откаже от използването на две устройства едновременно.

Нов телефон от най-висок клас струва над хиляда лева, какъвто е случаят например с iPhone 13. Това е съществен разход, който не включва месечният абонамент към мобилния оператор или аксесоарите, които не бива да забравяте, като защитния калъф.

Понякога е по-добре да имате два телефона вместо само един и може да откриете нашите мотиви за това в следващите редовете на тази статия. Малко преди да преминем към тях, искаме да ви напомним, че не е нужно да похарчите всичките си спестявания, за да си купите друг смартфон. Това е така, защото имате на разположение възможността да си закупите телефони втора употреба, които са проверени от специалисти, струват много по-малко, но дават същата производителност като новите устройства.

И така, ето пет предимства да притежавате два телефона вместо един.

1. Лишете се от кошмара да останете без батерия

Един от най-големите източници на безпокойство в наши дни е страхът, че телефонът ви може да се изключи поради изтощена батерия и да останете без достъп до важно приложение в телефона ви. Само ако не сте изпадали в подобна ситуация, не знаете какво е телефонът ви да ви „изостави“, тъкмо когато имате нужда да повикате такси или искате да използвате навигацията, за да стигнете до определен адрес.

Разбира се, алтернативата би била да имате винаги със себе си външна батерия, но това решение няма да ви спаси, ако сте забравили свързващият кабела или ако навън е толкова студено и батерията се е изтощила, а вие дори не подозирате това до момента, в който се наложи да я използвате.
 
2. Имате повече място за съхранение

Вероятно в списъка с причини, които могат да съсипят деня ви е съобщението, което ви информира, че вече нямате свободна памет на телефона си. Неприятен момент, точно когато искате да снимате рекламата, която ви е накарала да се усмихнете и желаете да я споделите с приятелите си.

В подобни ситуации вторият телефон ще бъде вашият „спасителен пояс“, когато свободната памет на основния смартфон вече е запълнена със снимки или видеоклипове, с които не искате да се разделите и изтриете. Повече налична памет означава повече уловени моменти!

3. Приложете нетрадиционен метод против кражба

Знаем, че едно от най-неблагополучните обстоятелства е да ви откраднат телефона. За съжаление през последните години броят на престъпленията от този вид нараства все повече, а най-уязвими изглежда са тези, които използват градския транспорт.

Ако попадате в тази категория, може да не искате да показвате новия си iPhone 13 в препълнения автобус докато търсите адрес в навигацията или когато пишете на  приятелите си, че скоро ще пристигнете на уговорената среща. По-старо устройство, като iPhone X, не би привлякло вниманието на крадците на телефони. Така че вторият смартфон може да ви предпази от неприятни ситуации.

4. Винаги имате резервно копие (backup)

Независимо дали става въпрос за алтернатива и допълнителна възможност за ползване, когато основния телефон няма кредит или просто има някакъв проблем с него, то вторият смартфон може да ви спаси в непредвидени ситуации. Също така би било препоръчително да използвате втория телефон, поставен в другият край на стаята, а не на нощното шкафче, като допълнителна аларма, ако сте от хората, които имат проблем със сутрешното ранно ставане.

5. Наслаждавате се повече на свободното си време

Ако имате собствен бизнес или сте ключова позиция на работното си място е възможно телефонът ви често да звъни или да получавате съобщения и известия дори и през уикенда, когато сте на екскурзия или просто искате да си вземете малко почивка.

Използването на втори телефон може да ви позволи да разграничите личния си живот от работата, което в дългосрочен план ще има благоприятен ефект върху вашето здраве и особено психическото.

Не е нужно да харчите цяло състояние, за да притежавате два смартфона. Достатъчно е да знаете, че употребяваните телефони винаги са идеален вариант, когато желаете повече сигурност, повече свободно време прекарано далеч от служебните ангажименти, но и повече технологични ресурси!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback