fallback

Лазерната епилация е най-ефективният метод за безболезнено и дълготрайно премахване на нежеланото окосмяване. Но кога е най-подходящият сезон за лазерна епилация?

За да преценим кога е най-подходящото време за тази процедура, трябва да вземем под внимание вида и цвета на кожата по схемата на Фицпатрик, гъстотата и цвета на косъмчетата и някои индивидуални особености(генетична предразположеност и текущ хормонален статус).

Ако кожата ви е по-чувствителна и търсите по-дълготраен ефект, тогава зимата е най-подходящия сезон за лазерна епилация и идеален момент за стартиране на процедурите.До следващото лято ще има видимо редуциране на нежеланото окосмяване. А ако целта ви е да се отървете от единични досадни косъмчета или да не прекъсвате зпочнатия си вече курс от процедури с иновациите в областта на лазерната епилация можете да го направите съвсем спокойно и през лятото.

Лазерна епилация и тип кожа по Фицпатрик:

Най-добрата призната система за класификация на типа кожа е системата Фицпатрик, която класифицира кожата в 6 различни категории – фототипове от I до VI.

Кожа тип I – изключително бледа кожа, която е много чувствителна към слънчева светлина и лесно изгаря.
Кожа тип II - светла кожа, която почернява минимално и е много чувствителна към слънчево изгаряне.
Кожа тип III - умерено светла кожа, която е чувствителна към слънцето, изгаря от време на време и придобива светлокафяв цвят.
Кожа тип IV - средно светла кожа, която придобива тен до кафяво и изгаря минимално.
Кожа тип V - средно тъмна кожа, която рядко изгаря и има слаба чувствителност към слънцето.
Кожа тип VI - дълбоко пигментирана тъмна кожа, която е чувствителна към слънцето, но никога не изгаря.

Видът на апарата за лазерна епилация е другото основно нещо, което трябва да имате предвид, когато избирате кой сезон е най-доброто време за лазерна епилация.

Лазерна епилация през есенно-зимния период

· Без слънце

Един от основните проблеми на лазерната епилация е излагането на слънце. След процедура слънцето трябва да се избягва от 5 дни(с диоден лазер) до 4 седмици(с александритен лазер). Това може да е трудна задача през лятото.Но през есента и зимата, когато дните са къси и прекарваме повече време на закрито, не е проблем избягването на UV лъчите, а дългите дрехи покриват тялото ни и третираните зони са винаги защитени от директна слънчева светлина.

· По-малко изпотяване
 
Друг проблем при лазерната епилация е потта. Потта може да раздразни кожата и да причини дискомфорт след лазерна процедура. През есента и зимата е по-малко вероятно да се потите толкова много, което ги прави подходящо време за лазерна епилация.

· Без бръснене

Ако искате да получите най-добрите резултати от лазерната епилация, не трябва да бръснете или поне не често. През лятото това е малко-по трудно за постигане.       

Лазерна епилация през пролетта и лятото

· По-бързи резултати

Друго предимство на лазерната епилация през пролетта и лятото е, че резултатите идват по-бързо. Това е така, защото космените фоликули обикновено реагират по-добре на лазера през тези месеци.

· По-малко странични ефекти

Страничните ефекти от лазерната епилация обикновено са минимални, но могат да се появят по-често, когато процедурата се извършва през студените месеци. Това е така, защото кожата е по-вероятно да бъде раздразнена от студеното време(особено откритите зони на лицето).

· По-добър тен

Много хора установяват, че кожата им придобива тен по-добре след лазерна епилация през пролетта и лятото.
 
Целогодишна лазерна епилация

Без значение кое време на годината е, лазерната епилация е най-добрия начин в борбата с нежеланото окосмяване. Независимо дали искате да се отървете от космите по лицето, краката или другаде по тялото си, лазерната епилация може да ви помогне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback