Нова българо-американска компания навлиза на българския и балканския петролен пазар.

"Това ново съвместно предприятие е много подобно на това, което се опитваме да правим в САЩ. И това е да се отдалечим от зависимостта си от чуждестранни горива, както във вашия случай с руския петрол", обяви в предаването Money.bg по Bulgaria ON  AIR Скот Браун – Член на Съвета на директорите на Insa Oil Inc.

Той бе в България по повод създаването на новата българо-американска компания Insa Oil Inc, в която дяловете са по равно разпределени между FPE и утвърдената на българския пазар петролна компания ИнсаОйл. FPE се спира на Инса Ойл за свой партньор в региона след сериозно проучване на енергийните компании в България.

"Защото е особено важно, с помощта на зелената енергия и биогорива, България да стане независима както икономически, финансово, така и политически", посочи гостът в студиото.

"Най-доброто, което може да се направи, е да се подготвим. Да се подготвим за диверсификация на различните източници на горива, за вноса на газ и петрол, които може да са от приятелски страни. Също така можете да изградите повече капацитет за втечнения природен газ. Това трябва да се направи, за да може България да бъде едно свободно общество", заяви още Скот Браун.

Какви са плановете за развитие на новата българо-американска компания вижте в следващото видео.