Проф. д-р Диана Трендафилова е специалист по кардиология и началник на клиника по кардиология в УМБАЛ Св. Екатерина. Тя е утвърден специалист в областта на инвазивната кардиология със специализации в Италия, Белгия, Франция, Германия. Проф. Трендафилова е водещ специалист в транскатетърното клапно протезиране (TAVI), с богат опит в коронарно, каротидно и периферно стентиране, имплантация на ендопротези на аортата, ротаблация, имплантиране на стволови клетки, септалната аблация.

Каква е връзката между магнезия и сърдечно-съдовата система?

Магнезият е необходим минерал, който предпазва от увреждания на мускулната тъкан на сърцето, т.е свързва се с ритмичното и правилно съкращаване и отпускане. Ролята му е свързана с над 300 ензимни реакции в организма, като тези, отговорни за регулирането на кръвното налягане, гликемичният контрол и липидната пероксидация. Следователно е от решаващо значение и за сърдечно-съдовата система.

Магнезият е четвъртият по разпространение в организма катион и участва в много жизненоважни физиологични процеси, регулиращи сърдечно-съдовата функция. Той играе ключова роля в модулирането на гладкомускулния съдов тонус, в ендотелната клетъчна функция и в миокардната възбудимост, а тези процеси заемат централно място в патогенезата на някои сърдечно-съдови заболявания като хипертония, атеросклероза, коронарна болест на сърцето, застойна сърдечна недостатъчност и сърдечни аритмии.

Защо трябва да следим нивата на магнезий в организма?

Магнезият е водоразтворим, затова прекомерното изпотяване или увеличеното уриноотделяне засилват риска от развитие на дефицит. В кардиологията проследяването на нивата на магнезий е особено важно при пациенти със сърдечна недостатъчност, тъй като те приемат тиазидни диуретици, които водят до засилено уриноотделяне и респективно до намаляване нивата на магнезий и калий в организма. Това от своя страна увеличава риска от аритмии. Магнезият и калият взаимно влияят на концентрациите си. Доказано е, че нивото на калий в мускулите няма да се нормализира, ако магнезият също не достигне нужните нива.

Какво е хипомагнезиемия и какви опасности крие?

Хипомагнезиемията е магнезиев дефицит. Тежкият недостиг на магнезий е опасно състояние, което провокира ускорено стареене на сърдечния мускул. Липсата на магнезий води и до насищане с калций, което може да предизвика хиперконтракция на клетките на сърдечния мускул – състояние, способно да причини сърдечен удар. Допълнителният прием на магнезий подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система и ускорява възстановяването на страдащите от сърдечно заболяване. Снабдяването на организма с необходимото дневно количество от минерала значително намалява и риска от внезапна сърдечна смърт при жените.

Как да си набавим необходимото количество магнезий и да се предпазим от сърдечно-съдов инцидент?

Магнезий + В комплекс на Абофарма е продукт, който съдържа оптимално количество магнезий, така че да попълни липсите  в тялото на този важен минерал и се различава от останалите продукти с високата си доза магнезиеви йони. Витамините от група Б от своя страна подобряват усвояването на магнезия и повишават неговата активност. Таблетката не е филмирана, което е доказателство за използването на най-висококачествена магнезиева сол под формата на магнезиев карбонат. Ако качеството на солта е лошо, спояването в таблетка на практика е невъзможно. Една таблетка задоволява дневните потребности на възрастен индивид.

Прилагайки на пациентите дневен прием на Магнезий+В комплекс на Абофарма, ние повлияваме в две направления едновременно - подпомагаме нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система и подобряваме мускулната и неврологична дейност. В комбинация с медикаментите, които изписваме, Магнезий+В комплекс на Абофарма води до адитивен или допълващ ефект, без никакви странични действия. Той е изключително подходящ за всички, които имат проблеми с кръвното налягане като спомага за регулиране на стойностите му. Продуктът притежава и лек лаксативен ефект.

Може ли магнезият да намали риска от остър инфаркт на миокарда?

С възрастта организма отслабва и губи енергия и тонус. Възрастните хора променят стереотипа си на хранене и диетата става оскъдна и бедна на веществата нужни на тялото за да фунционира пълноценно.

В резултат на това, мускулите отслабват. Налице са неврологична тревожност, нарушения в психическото здраве и поява на крампи.

Стабилизирайки миокардната клетка, индиректно намалява риска от появата на злокачествени аритмии. Затова спокойно можем да твърдим, че магнезият действа в посока за намаляване риска от инфаркти. В моята практика предписвам Мг+В комплекс на Абофарма, защото съм сигурна в неговите терапевтични качества.


<

Купи онлайн Магнезий + В комплекс с -20% отстъпка – ТУК!