Снимка: Pixabay

Ако по някаква причина сте си взели почивка от активното спортуване, време е да приветствате обратно редовните тренировки във вашето ежедневие.

Изборът на подходящи дрехи е от ключово значение. Те трябва да са удобни и да ви дават нужната свобода на движение. Наред с това, специално подбраните за целта материи ще спомогнат за това да се чувствате по-комфортно дори когато се натоварвате физически.

В настоящата статия сме поместили няколко полезни съвета как да изберете идеалния аутфит за някой от най-предпочитаните спортни активности.

Физически упражнения

Чантата ви за залата няма да е напълно готова, ако в нея липсва чифт маратонки Nike от Fashion Days. Подгответе си също клин или спортни шорти, както и тениска, предназначена за фитнес. Спортните тениски са изработени от материи, които позволяват на кожата да диша свободно, а при изпотяване изсъхват много по-бързо от обикновените такива.

Ако все пак тези тениски не са по вашия вкус, може да заложите и на памучни. Те са изключително приятни при допир, много щадящи кожата, но когато абсорбират потта, им е необходимо повече време, докато изсъхнат. Иначе казано, имайте предвид, че в края на тренировката може и да имате някое и друго мокро петно по нея. Носете бюстие вместо сутиен за допълнителен комфорт и не забравяйте да вземете нещо със себе си, с което да приберете косата си, за да не ви пречи.

Бягане или колоездене

Независимо дали бягате, или карате колело, трябва да съобразите облеклото си с времето навън. В зависимост от температурите, заложете на теникса, спортни шорти или анцунг и блуза с дълги ръкави. Панталоните с прав крачол, тениските и суитчърите са идеални за дейности на открито.

Избягвайте широките дрехи, за да не се “закачате” в дървета, клони, в педала на велосипеда и всякакви други препятствия, на които може да се натъкнете навън. Заложете на специалните обувки на Nike, защото качествените такива са от огромно значение при тичане. Те помагат да избегнете възможни наранявания и да не претоварвате глезените и петите си.

Дори да е студено навън, не обличайте твърде много дрехи. Ще се стоплите много скоро, след като започнете да тренирате, и ако сте прекалили с облеклото, ще ви се иска да приключите по-бързо, заради дискомфорта.

Катерене

Подбирайте дрехите си спрямо набелязания от вас маршрут и най-вече спрямо времето. Независимо от сезона, заложете на специализирани дрехи за катерене. Те трябва да бъдат аеродинамични, удобни и водоустойчиви.

Дори да е топло и слънчево, носете дъждобран винаги с вас. Времето в планината е непредвидимо и е хубаво да сте подготвени.

Ботушите са много важни при ходене в планините. За да избегнете опасности, не се впускайте в планински приключения без подходящите обувки. Можете да изберете любимия си модел от колекцията дамски боти с оферти по повод Black Friday.

Дори да вали навън и да е студено, не се разочаровайте и не се отказвайте от тази активност. Изберете си дамско яке, което да ви топли през студеното време и смело се отправете към нови дестинации.

Разходки

Ако не си падате особено много по спорта, ежедневните разходки са идеални, за да поддържате здравословен начин на живот. Опитайте се да ходите пеша поне по половин час на ден. За този тип активност не ви е нужен специален аутфит, но избягвайте високите обувки и винаги се съобразявайте с температурите и времето навън.