fallback

Спалнята е най-важното място във всеки дом. Няма нищо по-хубаво и желано в края на един уморителен ден да се отпуснете в удобно легло в уютна обстановка. Това е и помещението, което е най-отговорно за нашето здраве, от него зависи добрия ни сън.
 
Обзавеждането на спалнята често се подценява, но трябва именно тук да вложите най-много въображение в интериора. За да се радвате на така нужния комфорт.
 
Разбира се, как ще изглежда спалнята ви зависи на първо място от отделения бюджет. Можете да се обърнете към специалисти, но от друга страна няма нищо по-хубаво да вложите своя почерк и да реализирате собствените си идеи.
 
Независимо от финансовите ви възможности основният ви акцент трябва да бъде поставен върху факта, че спалнята е място за вашата пълноценна почивка.
 
Цветът
 
Започваме с цвета на спалнята, защото той е много важен за уюта ни. Психолозите са категорични, че той влияе на емоционалния ни баланс. Затова препоръките на интериорните дизайни са да заложим на топлите и неутрални тонове.
 
Мебелите, чийто цвят е основно в бяло са невероятно стилни и създаващи уют. Все пак, когато залагате на бялото винаги търсете допълнителни акценти, за да не превърнем спалнята в болнична стая.
 
Белият цвят винаги ще остане предпочитан в обзавеждането на спалнята, защото се съчетава лесно. Но не пренебрегвайте и черното. Черни мебели, комбинирани с дърво и бели стени също е сред класическите варианти, които придават стил и модерност в дизайна.
 
Размерът на спалното помещение
 
Размерът на спалното помещение е изходната точка, когато пристъпваме към обзавеждане.
 
Когато квадратурата ни е малка, може да се заложи на минимализма - двойно легло с минимален набор от други мебели. Можете да прибавите две тоалетки или пък един по-голям скрин. Тесни рафтове до тавана пък могат да придадат модерна визия, а допълнителна декорация по тях може да послужи за по-контрастни акценти.
 
В класическите покои се залага на двойно легло, скрин, задължително гардероб, в който да разпределим своите дрехи и вещи.
 
Каква спалня да изберем?
 
Спалнята е главният герой сред мебелите. В зависимост от вашите желания, тя ще придаде стила на стаята. Интериорът може да бъде от скандинавски и индустриален, до ретро и изцяло експериментален по ваш вкус. В "Мебели Виденов" можете да намерите десетки идеи, които могат допълнително да ви провокират при обзавеждането.
 
Ето и няколко препоръки преди да отидем в магазина:
 
- Ако сте от хората, които държат да имат много място за любимите си вещи, можете да заложите на спалня с място за съхранение. Все пак претрупването с мебели в стаята не е от най-добрите варианти. Скрин в допълнение на гардероба и спалнята ще свърши добра работа. При подобен вариант задължително заложете на светли цветове, които създават чувството за по-голямо пространство.
 
- Ако сте динамичен човек, разгледайте спалните в дървесен цвят. Или сиво с бяло, съчетани с ярки акценти или стени - със сигурност ще ви зареждат. Можете да комбинирате с многофункционален гардероб с огледала.
 
- Почитатели сте на спалните в нетрадиционни цветове? Специалистите съветват да се насочите към тях само, ако в спалното помещение има достатъчно светлина.
 
- Не подценявайте спалните с крачета. Разстоянието от земята дава възможност да почиствате лесно.
 
- Ако сте по-дръзки и искате да оставите свой отпечатък, заложете на тапицираните спални.
 
Как да внесем акцент в спалнята?
 
Специалистите са категорични - телевизор в спалнята не само убива романтиката, но и атмосферата. Вместо него можете да внесете допълнителен акцент с винтидж предмети, защо не да сложите и грамофон?
 
Добър акцент би била и малка библиотека или етажерка с любимите ви книги.
 
Любопитен нюанс на спалното помещение може да придаде килимът, стига да нямате предубеждения към него. Различните цветове и форми могат да придадат завършен вид на интериора.
 
Играта с осветлението също придава уникалност на спалнята. Може да заложите както на класиката с полилей, така и на вградени светлини, които обособяват отделните кътчета в спалнята.
 
Пердетата биха могли да играят контрапункт, като класическата комбинация е нежни пердета с по-плътни завеси.
 
Това, че е място за сън, не означава, че изкуството няма място в спалнята. Картините създават уют и са неизменна част от интериора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback