fallback

"България живее чрез  духа" е мотото на независимата  кандидат-президентска двойка Цвета  Кирилова - Георги Тутанов, а ЦИК  избра номер 18 за тях в бюлетината  за президентските избори на 14 ноември 2021 г.

„Българите сме духовен народ с мисия - казва Цвета Кирилова. - Дълбоко в себе си вече усещаме потребност от живот в чистотата на българския мироглед и истината. Призвани сме да дадем на света промяна, която ще събуди добродетелите на човечеството. За да възкръснем от пепелта отново, ни е необходим общочовешки проект, който да преоткрие силата на знанието и мъдростта на нацията ни и да събуди нашата духовна същност. Затова реших да се кандидатирам за поста президент.

Познавате ме с активната ми дейност на общественик, журналист и председател на „Сдружение Азбукари“. Висшето ми образование е "Управление на Масовите комуникации". Вече 10 години с екипа ми работя усилено за благоденствието на обществото с проекти и идеи, които вдъхновяват и мобилизират хората, независимо от обстоятелствата, да стигнат до целта.“

„Като независим кандидат моят път е чист - категорична е Цвета Кирилова. - Не съм израствала по стъпалата на държавната администрация. Не съм била в политическа партия. Не нося бремето на политическите формации, нито тежестта на техните решения. Нямам нищо общо с корупцията, кризата, конфликтите, злощастното състояние и позициите на държавата ни в някои класации на европейско ниво, било то свързано с икономиката, образованието, социалните дейности и т. н.

За поста вицепрезидент предлагам Георги Тутанов. Той подкрепя с опит и знания дейността на "Сдружение Азбукари" от години. Георги Тутанов е страстен родолюбец. Преди години се завърна от Франция с желанието да се включи активно в обществения живот на България. Завършил е геополитически науки в Париж, занимавал се е с много международни проекти и двамата взаимно се допълваме като опит и знания. В момента двамата се обучаваме по специалността "Национална сигурност и отбрана” във Военна академия “Георги Раковски”.

„Когато в живота си имаме всичко наготово, ние не го ценим, не го отстояваме и спираме да се борим за него - смята кандидатът за президент. - Нужно ли е да загубим завещаното от предците ни, за да разберем, че усилията е трябвало да бъдат насочени в това да го опазим? Вече 30 години сме свидетели на разграждане на ценности, деградация на нравственост и упадък, които реално заплашват идеята да бъдем едно цяло. Единството се отстоява с будна съвест и идеал.

Съвременните управленски практики не са в крак с реалностите на настоящето. В резултат имаме все по-увеличаваща се пропаст между начина, по който в момента хората са ръководени и модела, по който те искат да бъдат управлявани. Младите хора искат да се развиват като личности, те ценят свободата и независимостта. Те се стремят към разнообразие и искат мениджъри, които ще им помогнат да разгърнат целия си потенциал. Това са лидерите, които ще им подобрят начина на мислене.

Ние всички искаме промяна в качеството и начина на живот, както и уважение от политиците, на които даваме доверието си. Водеща роля тук има президентската двойка, която може да подобрява в позитивен план мисленето и поведението на хората.

Повечето лидери са научени да пренастройват процесите, но не и хората. Това е задача по силите на личност, която знае и умее да влияе градивно на всеки човек. За да има развитие, което всички ние искаме, ще имаме нужда от воля и тук трябва да бъдем единни. Воля има само този, който притежава умението да мобилизира собствените си ресурси и потенциалите на другите, в името на постигането на определена цел. Осъзнаем ли целта си, за България ще има бъдеще.“

„Досега от „Сдружение Азбукари” сме реализирали над 300 инициативи в областта на образованието, културата и социалната политика, с единственото желание България да се промени към по-добро - напомня Цвета Кирилова. - Смятам, че България може да се превърне в хъб за високи технологии и вярвам в това, защото имам натрупан голям опит в тази посока, като съосновател и изпълнителен директор на компанията “Плам Енерджи” АД.

Стартъпът е създаден на основата на уникална иновация със световна значимост, разработена от инженерен екип, начело с инж. Чавдар Каменаров. Патентованото откритие е за технология за добив на Браунов газ и минерални ресурси от морска вода, богати на ценни полиметали. Екологично чистата технология на “Плам енерджи” е без аналог в световен мащаб. “Нашето верую е “Надграждаме света с наука”, и го правим.

Именно затова, заедно с екипа ми, за пръв път в историята на президентската институция разработихме 10 работещи проекта за развитието на България в ключови области, които изграждат основи за обединяване на всички българи около общонационална кауза“, казва Цвета Кирилова.

Ето предложенията на кандидат-президентската двойка Цвета Кирилова - Георги Тутанов:

1. Област „Енергетика, Енергийна  сигурност, Енергийна ефективност, Енергийна независимост“ - Създаване  на енергийно независимо технологично  иновативно селище.

2. Област „Образование“ - Създаване на Академия за  образователни иновации и духовно  развитие.

3. Област „Наука“ - Създаване  на Академия за Наука, Иновации, Изследвания и Анализи - А.S.I.R.A.

4. Област „Българи зад  граница“ -  „ВБългаряване“ - Международен  център за реинтеграция и сътрудничество  в България.

5. Област „Основно и  средно образование“ - "Креативни  мислители", за промяна на средата  и качеството на обучение на  учениците.

6. Област „Просвета и  Култура“. Инициатива за националния  празник на буквите 24 Май - „Парад  на буквите“.

7. Област „Родолюбие и  фолклор“. Инициатива за националния  празник З март - „Пробуждане  с хоро“.

8. Област „Социална интеграция“ - „JobStarGet“, дигитална платформа, разширяваща  социалната и професионална интеграция  на българите в неравностойно  положение.

9. Област „Социална превенция  и Здраве“ -  Провеждане на  две възпитателни кампании "Здравей, здраве" и "Активна възпитателна  система"

10. Област „Култура и  История“ - История и културен  туризъм.

„Готова съм да поема отговорност, за да покажа, че „България може“ и трябва да се реформира - казва още Цвета Кирилова. - Дошло е време да отворим нова страница в живота ни, за да положим основите на Четвъртата българска държава. Президентът трябва да е в състояние да поражда в обществото градивни социални процеси, да бъде енергиен носител на ценностно израстване. Знаем как и можем да го направим. България живее чрез духа!“

Още за тяхната кандидат-президентска кампания, както и детайлно пояснение на техните работещи 10 проекта за промяната на България, може да прочетете на сайта https://president2021.bg/

Купуването и продаването на гласове е забранено

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback