fallback

На живо и при минимална дистанция 1.5 метра, Интер Експо Център приема МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД&ДРИНК. От 29 септември до 2 октомври Международните хранителни изложения ще превърнат българската столица в пресечна точка на вкусовете, продуктите и технологиите. Ще бъде създадена единствената по рода си българска бизнес-платформа, съчетана с уникален Маратон на вкусовете.

Изложенията ще протекат съгласно мерките, предприети от здравните власти. Движението ще бъде еднопосочно, а присъстващите трябва да са с предпазни маски. Няма да се изискват ваксинационни сертификати и PCR тест.

Български и чуждестранен интерес

Определяните като пресечна точка за хранителната индустрия на Балканите и Източна Европа, Международните хранителни изложения ще приемат изложители от България, Италия, САЩ, Гърция, Румъния, Беларус. Полска делегация от 40 млекопреработватели ще посети щандовете в Интер Експо Център. Успехът се дължи на екипната работа и на усилията на Асоциация на месопреработвателите в България, Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциация на млекопреработвателите в България, Национална лозаро-винарска камара и Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци.

Като голяма добавена стойност се отчита паралелното провеждане с COPIS - българското изложение за реклама и печат. „Секторите на печата и рекламата и хранително-вкусовият са тясно свързани“, коментират организаторите.

Маратон на вкусове и още съпътстващи събития

Вкусове от близо и далеч, кулинарни магьосници, предаващи знанията си и истински шедьоври. Всичко това предложи дългоочакваният Маратон на вкусовете, който в колаборация с Pastry Academy в платформата за събития Сетива без граници ще завладява сетивата. По четири пъти на ден шеф-готвачи ще представят рецепти, включващи водещи продукти на изложителите.

Първият ден започва с награждаване на последен випуск завършили Pastry Academy и ще продължи с акцент върху десертите. На сцената излизат Петко Костадинов, шеф Борислав Екзархов, Милен Златев и Даниела Динева. На 30 септември ни посрещат Ради Стамболов, майстор-хлебарят Светла Генова, Стефани Младенова и Панайот Панайотов-Панчи, както и Лия, Дани и Мария от „12 пасти“. На 1-и октомври знания ще черпим от chef Павел Павлов и Дария Русанова, Ралица Илиева Шума, Димитър Тончев, Деница Дойнова, Александър Цеков. В последния ден, 2 октомври, Мила Милър ще сподели знания за здравословното хранене; ще бъдат връчени дипломи на Pastry Academy – курса за “Март 2021”.

Много майсторски класове, състезания и браншови събития очакват присъстващите, сред които: форумът "Хляб, вино и малко шоколад!", организиран от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти и адитиви. Към професионалистите са носочени Майсторски клас за дизайн на продукти и опаковки с проф. Христо Кафтанджиев и конгрес за онлайн-търговските практики.

Регистрация за посещение и иновативни продукти

Организаторите насърчават посетителите да се регистрират онлайн. Процесът на сайта www.food-exhibitions.bg отнема по-малко от минута и дава еднократен свободен и пълен достъп до залите. Посетителите ще открият много продукти и услуги за хранително-вкусоваята промишленост, сред които сладкарски принтери, автоматизирани решения за търговски вериги, парогенератори, решения за отводняване, средства и устройства за дезинфекция и почистване, продукти за защита на продукцията, микробиологичен контрол и др.

Запознаване с много нови продукти, технологии, производствени новости и подходи за развитие на бизнеса. Възможност за всичко това ни дават изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД&ДРИНК от 29 септември до 2 октомври в Интер Експо Център.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback